- 200 gr Schär Mix it liszt
- fél csomag Dr. Oetker porélesztő
- 1 csapott ek cukor
- 1 tk só
- 125 gr laktózmentes natúr joghurt
- 50 ml laktózmentes tej
- 1 ek olaj
+ dagasztáskor igényelt még a tészta 2 ek lisztet
Kenéshez:
- 2 ek laktózmentes tej
- 1 kk cukor
Szóráshoz:
- szezámmag
Elsőként a szárazanyagokat tálba mértem, kanállal összekevertem, majd hozzáöntötem a langyos joghurt+tej keverékét és elkezdtem dagasztani a tésztát. Már itt látszott hogy nagyon lágy volt, így még 2 evőkanál lisztet tettem hozzá. Nem kell megijedni, viszonylag így is lágy a tészta. Végül adtam még hozzá egy evőkanál olajat és 5-6 percig dagasztottam. Meleg vizes kézzel gombócokat formáztam (nekem 4 db lett) amiket sütőpapíros tepsibe tettem..
..és 50 fokos sütőben 30 percig kelesztettem. Ez idő alatt ilyen szépen megnőttek..
..és sajnos meg is repedtek. Arra még nem jöttem rá miért, talán lehet hogy a vizes kézzel formázás nem tett jót nekik, nem tudom. Kelesztés után a zsemlék tetejét lekentem langyos cukros tejjel és megszórtam szezámmaggal..
200 fokos sütőben 10 percet majd 180 fokon további 20 percet sütöttem.
Megrepedt! Nem kicsit! Ennek nem örülök, de akkor is sikerült :) Van egy glutén, tojás-és kukoricamentes hamburger zsemlém :) ...ami egyébként sima zsemlének is megállja a helyét!
A tojásokat egy kézi habverő segítségével eldolgozzuk, hozzáadjuk a vizet, kókuszolajat és a citromlevet. Egy másik tálban elkeverjük a liszteket, sót és a szódabikarbónát. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://gasztro.kabocaweb.hu/pogacsak-sos-rudak/a-tokeletes-sajtos-rud
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyérsütőbe a fenti sorrendbe beletesszük a tészta hozzávalóit, és dagasztó (kelesztő)programra állítjuk. Aki kézzel dagasztja, rugalmas tésztát kell készítenie. Ha megkelt, li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrós batyu elkészítéséhez a tésztát kiterítjük, és 6 egyenlő részre vágjuk. A túrót egy tálba tesszük, hozzáadjuk az apró kockákra vágott barackot, a tejfölt és a porcukrot,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű