menu

Családireceptkönyv.hu

Hamburger zsemle Glutén, laktóz, tojás-és kukoricame


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 200 gr Schär Mix it liszt
- fél csomag Dr. Oetker porélesztő
- 1 csapott ek cukor
- 1 tk só
- 125 gr laktózmentes natúr joghurt
- 50 ml laktózmentes tej
- 1 ek olaj
+ dagasztáskor igényelt még a tészta 2 ek lisztet

Kenéshez:

- 2 ek laktózmentes tej
- 1 kk cukor

Szóráshoz:

- szezámmag

Elkészítés:


Elsőként a szárazanyagokat tálba mértem, kanállal összekevertem, majd hozzáöntötem a langyos joghurt+tej keverékét és elkezdtem dagasztani a tésztát. Már itt látszott hogy nagyon lágy volt, így még 2 evőkanál lisztet tettem hozzá. Nem kell megijedni, viszonylag így is lágy a tészta. Végül adtam még hozzá egy evőkanál olajat és 5-6 percig dagasztottam. Meleg vizes kézzel gombócokat formáztam (nekem 4 db lett) amiket sütőpapíros tepsibe tettem..

..és 50 fokos sütőben 30 percig kelesztettem. Ez idő alatt ilyen szépen megnőttek..

..és sajnos meg is repedtek. Arra még nem jöttem rá miért, talán lehet hogy a vizes kézzel formázás nem tett jót nekik, nem tudom. Kelesztés után a zsemlék tetejét lekentem langyos cukros tejjel és megszórtam szezámmaggal..

200 fokos sütőben 10 percet majd 180 fokon további 20 percet sütöttem.

Megrepedt! Nem kicsit! Ennek nem örülök, de akkor is sikerült :) Van egy glutén, tojás-és kukoricamentes hamburger zsemlém :) ...ami egyébként sima zsemlének is megállja a helyét!

Hamburger zsemle Glutén, laktóz, tojás-és kukoricame

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar 30 PERCES SAJTOS RÚD
30 PERCES SAJTOS RÚD

A lisztet, a sütőport, a vajat, a tejföl t és a sót egy tálban összekeverjük, összegyúrjuk, majd kinyújtjuk 1 cm vastagra. A tészta tetejét megkenjük a felvert tojással, majd megs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Croissant
Croissant

A hozzávalókat egy órával az elkészítés előtt szobahőmérsékletűre melegítem. A lisztet egy tába öntöm, a közepébe mélyedést készítek, belemorzsolom az élesztőt, beleteszem a cukrot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Kovászos kenyér
Kovászos kenyér

A kovász hozzávalóit este bekevered, amit zacskóba húzva pihentetsz reggelig. Másnap az összes hozzávalót - plusz liszt hozzáadása nélkül - jól bedagasztod. 40 percet keleszted,...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Puha tortilla
Puha tortilla

A száraz hozzávalókat vegyítsük el. A forralt vízben oldjuk fel a zsíradékot, adjuk hozzá a citromlevet és öntsük lassan a liszthez, közben kevergessük. Gyorsan megduzzad az eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk