60 dkg liszt 2,5 dkg élesztő friss 2 dl tej langyos 1 evőkanál cukor 1 kiskanál só 4 evőkanál étolaj 100 g joghurt natúr 1 db tojás
A lekenéshez1 db tojás
A tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk hogy felfusson.Egy dagasztótálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, a tojást, a joghurtot, majd a felfuttatott élesztőt. Egy robotgép dagasztó spiráljával jól kidagasztjuk. Akkor jó a tésztánk, ha hólyagos és elválik a tál aljától. Cipóba formázzuk, lisztel meghintjük és meleg helyen kb. 50 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkára tesszük és 8 egyenlő részre osztjuk. Megformázzuk a bucikat és sütőpapírral bélelt gáztepsibe tesszük. Konyharuhával letakarjuk és hagyjuk 20 percet pihenni.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Megkenjük a bucikat a felvert tojással, és előmelegített sütőben 15-18 perc alatt szép pirosra, sütjük.
150 ml langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalót (kelesztő)tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt és a maradék tejjel kelt tésztát dagasztunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzt jól ösze dagasztom majd le takarva kelni hagyom. Miután megkelt, lisztezett felületre borítom és 9 egyforma, kb. 120 g-os darabba vágom a tésztát. Egyenként megformázom a zseml...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót kb. 15-20 perc alatt összedagasztjuk. Eleinte elég ragacsos a tészta, de idővel egyre kezelhetőbb lesz. Ha 10 perc után sem válik el tökéletesen az edénytől va...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűhttps://www.facebook.com/Molnarnekonyhaja/
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű