10 db.-hoz 1kg liszt,2 db tojás,só,cukor,élesztő,reszelt sajt.,0.5 liter tej.
bögrébe langyos tej,cukor élesztő,a tejet felfuttatjuk. élesztővel ne melegítsük mikróba mert megöli az élesztő gombát,(tapasztalat,és kidobott tészta)Lisztet tálba szitáljuk,eredetileg 2 tk sót ír a szerző de szokásosan baromi kevés és ízetlen lenne mint a legtöbb recept,én azt mondom a tésztát kóstolni kell.amikor érezzük a sót ,v bármilyen ízt akkor jó.összekeverjük szárazon, utána a tojás élesztő,cukros tej, cukor kb.3 evőkanál.Az egészet bedagasztjuk egy órát kelni hagyjuk.Utána csinalunk egy akkora rudat amit felvágunk 10 darabra,azokat ovális lappá nyujtjuk,nem papirvékonyra normálisan.Értelemszerűen a hosszabbik végétől föltekerjük mint a rétest, hosszúkás rudakat csinálunk,pajkos háziasszonyok bármit kitudnak hozni belőle tálálékonysággal,sütőpapír,tepsi, utána még 30 perc kelesztés.Ha ez kész felvert tojással bekenjük alaposan,rá a sajt,sütő ekkor 200 fokon izzik már,utána kb.20 perc aranybarnára sütjük,és ilyen lesz:
Jó étvágyat:)
Gabor Barocsi – Mit fözzek ma magunknak?
Tejet , élesztőt , pici cukrot felfuttatjuk . A többi hozzávalóval együtt összekeverjük , dagasztjuk míg sima egyenletes tésztát nem kapunk . Duplájára kelesztjük ,( a tetejét olaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDagasztás után bő 30 percig kelt a tészta. Nagyujjnyi vastagságra nyújtottam és éles késsel bekockáztam a tetejét. Kb 4cmes szaggatóval szaggattam ki. Megkentem egy felvert tojáss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://hahopihe.receptneked.hu/2013/02/23/vanilias-toltott-brios/
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRendkívül egyszerűen elkészíthető. Minden hozzávalót dagasztótálba teszünk és addig "dagasztjuk", amíg szép sima, fényes felületű tésztát nem kapunk. Téglalappá nyújtjuk a tésztát....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű