50 dkg liszt
1 dl víz
2 dl tej
1 ek,cukor
2,5 dkg élesztő
5 dkg olv. vaj
1/2 dl olaj
2 tk. só
tetejére: tojás-víz keverék
Élesztőt futtatni, hozzá a többi anyag. Dagaszt, 1 óra kelesztés. Átgyúrni 12 felé oszt., 45 cm hosszú rudakra. Csomózni , 30 perc pihenés. Lekenni. 200 fok 25-30 perc
A receptben fele-fele arányban használtam tejet és vizet. Puhább, kicsit kalácsosabb bélzetet szerettem volna, úgy, hogy a ropogós külső megmaradjon. A szokásos módon kenyérsütőgép...
Elkészítési idő:Dagasztógép megdagasztja. Kelesztőkosárban 2 x 30 percig pihen, félidőben kissé átmozgatom a tésztát. Második pihentetés után lemérem a tészta mennyiséget, elosztom annyival, a...
Elkészítési idő:2,5 dl vizhez adok annyi lisztet és 2 dkg élesztőt,hogy nokedli állagú tésztát kapjak.Ezt este készitem el mint az öregeink.Jó hólyagosra keverem.Liszttel a tetejét megszórom,hogy...
Elkészítési idő:Tejben főzzük a búzadarát és a kandírozott gyümölcsöt. Levesszük a tűzről, amikor kissé kihűlt, hozzáadjuk a többi hozzávalót és elkeverjük. Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, d...
Elkészítési idő: