menu

Családireceptkönyv.hu

92. Császárzsemle


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
1 dl víz
2 dl tej
1 ek,cukor
2,5 dkg élesztő
5 dkg olv. vaj
1/2 dl olaj
2 tk. só

tetejére: tojás-víz keverék

Elkészítés:


Élesztőt futtatni, hozzá a többi anyag. Dagaszt, 1 óra kelesztés. Átgyúrni 12 felé oszt., 45 cm hosszú rudakra. Csomózni , 30 perc pihenés. Lekenni. 200 fok 25-30 perc

92. Császárzsemle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bedő
Lekváros bukta
Lekváros bukta

A langyos tejbe belekeverjük a szétmorzsolt élesztőt, 1 ek, lisztet és porcukrot, majd langyos helyen letakarva felfuttatjuk. A lisztet mély tálba szórjuk, közepébe vájunk egy mél...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fahéjas briós
Fahéjas briós

1. 1 ek mézet elkeverünk 2 dl langyos tejjel, felfuttatjuk rajta az élesztőt. 2. Kenyérsütő üstjébe töltjük az élesztős tejet, tejfölt, tojást, a többi mézet, az olvasztott vaja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sörkifli
Sörkifli

Belemorzsoljuk a langyos cukros tejbe az élesztőt, és félretesszük. A lisztet a sóval tálba szitáljuk, beleöntjük az élesztős tejet és az olajat, majd lágy tésztát dagasztunk belől...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Pálinkás csörögefánk
Pálinkás csörögefánk

Alaposan összegyúrjuk a lisztet, tojást, pálinkát, margarint, sót és annyi tejfölt, hogy rugalmas (de nem ragadós) tésztát kapjunk. Azonnal kinyújtjuk, olyan 1-1,5 mm vastagságúra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk