250 gramm Nutri Free Mix Per Pane kenyérliszt
1 evőkanál burgonyapehely
210 ml langyos víz
1 tk citromlé
15 gramm friss Budafoki élesztő
1,5 kanál kukoricaolaj
1 kockacukor
3 gramm só
A szárazanyagokat összekevertem, bele a nedveseket, és végén az olajat, dagasztógéppel kikevertettem, majd olajjal vékonyan kikent és rizsliszttel megszórt jénaiba tettem, vizes kézzel lesimítottam a tetejét és bevágtam. 50 fokra előmelegített, kis vizes tálkás sütőbe tettem és másfél órát kelesztettem. Utána vékonyan lekentem olajjal és leszórtam rizsliszttel, majd 190 fokos sütőben sütöttem készre.
Melegítsük elő a sütőt 230 °C-ra. Gyúrjuk össze a hozzávalókat, annyi vizet adjunk hozzá, hogy gyúrható, kemény kenyértésztát kapjunk. Pihentessük 10 percet. Osszuk a tésztát 16 ré...
Elkészítési idő:Az útifűmaghéj-őrleményt a vízben elkeverjük, félretesszük, amíg zselés állagúvá nem válik. A többi hozzávalót tálba mérjük, összekeverjük, majd az útifűmaghéjat is hozzáadva jól k...
Elkészítési idő: 1h35pElkészítése: Az élesztőt elmorzsoljuk és az 1 dl langyos tejben egy pici cukorral összekeverve felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk,elkeverjük a sóval,majd bele ütjük a tojást. H...
Elkészítési idő: 1