30 dkg BL 80 kenyérliszt 1,5 dl langyos tej 1 dkg friss élesztő 2 evőkanál olaj 2 kávéskanál só 1 kávéskanál cukor
a főzéshez: 25 g (1/2 csomag) szódabikarbóna 1 evőkanál cukor
Minden hozzávalót a dagasztógépem edényébe tettem és addig dagasztottam amíg nem ragadt az edény falához és a kezemhez. Tálba tettem, lefedtem és a duplára kelesztettem. Mikor megkelt óvatosan kifordítottam a tálból és egy kicsit átgyúrtam. Cipót formáztam belőle és kettévágtam.. Mind a kettőből kenyeret formáztam, majd pihentettem amíg felforrt a víz. Fejjel lefelé tettem bele a felforrt vízbe és 30 másodpercig fürdettem őket mind a két oldalon. Közben előmelegítettem a sütőt 200 fokra és a vizfürdő után rögtön mentek a sütőbe. Kb 30 perc alatt készre sültek.
A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk (a vizet lassan adagoljuk), letakarva, meleg helyen kb. 60 percig pihentetjük. A tésztát tetszőleges részre osztjuk (én 4 részre osztottam)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre da...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 180 fokra és tegyél sütőpapírt egy tepsire. Szedj rózsáira egy fél fej karfiolt, mosd meg, és tedd egy késes aprítóba. Addig morzsold, míg rizsszerű állaga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKovász : Összekeverjük az élesztőt a meleg vízzel.. majd a lisztet ÉS EGY KANÁL ÉTOLAJAT keverem és habosra vagyis alaposan elkeverem ,. lezárt DOBOZBAN HAGYOM ÁLLNI 30 DE AKÁR EG...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Nehéz