30 dkg BL 80 kenyérliszt 1,5 dl langyos tej 1 dkg friss élesztő 2 evőkanál olaj 2 kávéskanál só 1 kávéskanál cukor
a főzéshez: 25 g (1/2 csomag) szódabikarbóna 1 evőkanál cukor
Minden hozzávalót a dagasztógépem edényébe tettem és addig dagasztottam amíg nem ragadt az edény falához és a kezemhez. Tálba tettem, lefedtem és a duplára kelesztettem. Mikor megkelt óvatosan kifordítottam a tálból és egy kicsit átgyúrtam. Cipót formáztam belőle és kettévágtam.. Mind a kettőből kenyeret formáztam, majd pihentettem amíg felforrt a víz. Fejjel lefelé tettem bele a felforrt vízbe és 30 másodpercig fürdettem őket mind a két oldalon. Közben előmelegítettem a sütőt 200 fokra és a vizfürdő után rögtön mentek a sütőbe. Kb 30 perc alatt készre sültek.
Az élesztőt a langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk. A száraz anyagokat összekeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az olajat és a vízzel lágy tésztát dagasztunk. Egy óra a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vizet langyosítsd meg, keverd hozzá a cukrot, és morzsold hozzá az élesztőt. Várj körülbelül 10 percig, amíg felfut, azaz jól megemelkedik. A lisztet szitáld egy tálba, rakd hozz...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA liszteket egy nagyobb tálba öntöm. Közepére kis mélyedést készítek, ebbe teszem a cukrot és az összemorzsolt élesztőt. Hozzáöntök kb. 1 dl meleg vizet. Az élesztőnek nagyjából 10...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit, a vaj kivételével, a kenyérsütőgép üstjébe mérjük és elindítjuk a dagasztó/kelesztő programot. Amikor már a tészta összeállt, több részletben hozzáadjuk az o...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű