6 dl langyos víz
1 egész élesztő
4 tk só
2 tk cukor
4 tk lenmag
4 tk tökmag
4 tk szezámmag
4 tk napraforgómag
4-5 tk olívaolaj
2 tk lenmagolaj
5 ek zabpehely
1 kg liszt (tetszés szerint tönköly, rozs, lehet keverék is)
összekeverni, fél órát kelni hagyni, átgyúrni, formába tenni, fél órát állni hagyni, utána sütni.
190 fokon 30-40 percig sütni.
Házi-kenyér 0.5 kg liszt 1 kiskanál cukor 2 kiskanál só instant élesztő 2.5 dl meleg víz A hozzávalókat összekeverem és 10-15 percig dagasztom. Aztán letakarjuk és...
Elkészítési idő:Elkészítés: 1. A langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt. 2. Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a tojást, tejfölt, olajat, majd a felfuttatot...
Elkészítési idő:A töltelékhez ledaráljuk a sonkát, adunk hozzá kevés tejfölt, mustárt, sót, borsot, finomra aprított hagymát, reszelt sajtot. A tésztához a szokásos módon a kenyérsütőgép üstjéb...
Elkészítési idő: