200g hajdinaliszt,
100g kölesliszt,
50g barna rizsliszt,
20g útifűmaghéj,
4g porélesztő
1tk só,
2ek olaj.
500ml víz
500ml vízben elkevetem az útifűmaghéjat azt állni hagyom,közben kimérem a liszteket(magokat pelyheket kihagyom) aztán a kézi mixer dagasztójával dagasztom 3-4percig.Majd olajos kézzel formába teszem.
15perc 50fok majd 65perc 200fokon sütöm alsó-felső sütéssel.
Rácson hűtjük.
Eredeti recept" Zsófi mindenmentes kenyere"
Lágy tésztát dagasztunk, és langyos helyen 1,5-2 órát kelesztjük./én 1,5/ A megkelt tésztát újból átdolgozzuk, kerek lappá nyújtjuk, és 12 cikkre vágjuk. Ezekből kis zsömléket for...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA liszt egyötödét tegyük egy nagyobb tálba, keverjük hozzá a sót. Az élesztőt keverjük össze a cukorral, majd kevés langyos vízet adjunk hozzá. A liszt közepére öntsük bele az é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból laza tésztát dagasztunk úgy hogy az olvasztott vajat az edény oldalára csorgatjuk dagasztás közben, így veszi fel azt a tészta folyamatosan. 1 órát kelesztjük, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézDagasztani,1 ó kelesztés. 6 fele osztani, nyújtani,feltekerni,lespriccelni 30-60 p pihi. Spriccelni 200 fok 20-25 p
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz