Családireceptkönyv.hu

Pizza , a hagyomanyos es calzone.


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Pizza , a hagyomanyos es calzone.
Ma ujbol egyik kedvencunk a pizza, ami majdnem minden heten keszul nalunk 1 alkalommal.
A teszta receptje Riminiben elo sogornomtol van , akinek pizzeriaja van. A feltetet mindenki kedve es izlese szerint valogassa meg. .Tudom , hogy sok fele recept letezik mint minden mas etelnel, nekunk ez valt be igy keszitjuk evek ota. Ime a recept.



Hozzavalok a tesztahoz : .

50 dkg liszt, 1 kk so,1 kk szaritott oregano,3 dl viz, 3 ek olivaolaj,25 gram eleszto. Rugalmas tesztat dagasztunk belole.(mivel minden orszagban mas a liszt, elkepzelheto, hogy van ahol kicsivel tobb folyadek vagy kevesebb kell bele )
A tesztat vekonyan kiolajozott talba tesszuk es megkelesztjuk. Mikor megkelt , mindenki tetszese szeint vekony, vagy vastag tesztat nyujtson es helyezze egy tepsibe vagy pizzasuto talcara (utobbit ajanlom, mert az alja is lyukacsos) Mi a vekonytesztaju pizzat reszesitjuk elonyben .

A szoszhoz : egy doboz aprora vagott paradicsomba (nem ketchup es nem sutitett paradicsom, mert az nem pizzara valo) keverunk keves oreganot es egy kis olivaolajat. A szosszal megkenjuk a pizzat. Erre kerul a feltet, ami nalunk tobbnyire friss gombabol, selyemsonkabol, kaliforniai paprikabol es olajbogyobol all . legkevereses sutobe helyezem 200 fokon. Felig megsutom majd kiveszem es raszorom a mozarella sajtot. Visszateszema sutobe es keszre sutom. mikor kiveszem meglocsolom nagyon vekonyan olivaolajjal, de nem muszaj. Ugyanebbol atesztabol keszithetunk calzonet is ami a ferjem nagy kedvence.

Pizza calzone : a teszta receptje es a hozzavalok ugyanazok.



A tesztat kerekre nyujtsuk az egyik felere helyezzuk a hozzavalokat ugy hogy a szelen 1,5 cm uresen maradjon. Rahajtsuk a teszta masik felet, majd a szeleket apro hajtasokkal osszefogjuk, hogy ne csorogjon ki belole a toltelek. A tetejen 2-3 vagast ejtunk, amin tavozhat a gozt igy nem puhitsa meg a tesztankat. En megszoktam kenni a tetejet ecsettel 1 kis paradicsomszosszal amit a pizzaba is teszek. 200 fokon legkeveressel sutjuk. Mikor kivesszuk a sutobol bekenjuk vekonyan olivaolajjal. Jo etvagyat!

Elkészítés:


50 dkg liszt, 1 kk so,1 kk szaritott oregano,3 dl viz, 3 ek olivaolaj,25 gram eleszto. Rugalmas tesztat dagasztunk belole.(mivel minden orszagban mas a liszt, elkepzelheto, hogy van ahol kicsivel tobb folyadek vagy kevesebb kell bele )
A tesztat vekonyan kiolajozott talba tesszuk es megkelesztjuk. Mikor megkelt , mindenki tetszese szeint vekony, vagy vastag tesztat nyujtson es helyezze egy tepsibe vagy pizzasuto talcara (utobbit ajanlom, mert az alja is lyukacsos) Mi a vekonytesztaju pizzat reszesitjuk elonyben .

A szoszhoz : egy doboz aprora vagott paradicsomba (nem ketchup es nem sutitett paradicsom, mert az nem pizzara valo) keverunk keves oreganot es egy kis olivaolajat. A szosszal megkenjuk a pizzat. Erre kerul a feltet, ami nalunk tobbnyire friss gombabol, selyemsonkabol, kaliforniai paprikabol es olajbogyobol all . legkevereses sutobe helyezem 200 fokon. Felig megsutom majd kiveszem es raszorom a mozarella sajtot. Visszateszema sutobe es keszre sutom. mikor kiveszem meglocsolom nagyon vekonyan olivaolajjal, de nem muszaj. Ugyanebbol atesztabol keszithetunk calzonet is ami a ferjem nagy kedvence.

Trükkök, tippek, praktikák:


Matyi Éva blogjáról

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Hamburger zsemle
Hamburger zsemle

Mindent bepakolok a gépbe, majd hagyom, hogy a gép dolgozzon helyettem. Egy órát langyos helyen kelesztem. Miután megkelt, lisztezett felületre borítom és 9 egyforma, kb. 120 g-os...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi kifli
Házi kifli

Egy tálban összekeverjük a száraz anyagokat, madj hozzákeverjük a nedveseket is. Kb 10 percig gyúrjuk, majd meleg helyen legalább fél órát letakarva pihentetjük. Ez nálunk néha töb...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Lángos
Lángos

Elkészítése: Az élesztőből langyos vízzel, 1-2 kiskanál cukorral és kevés liszttel kovászt készítünk, melyet meleg helyen 10 perig kelesztünk. Ha kész hozzáöntjük a liszthez, amih...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk