Pizza , a hagyomanyos es calzone.
Ma ujbol egyik kedvencunk a pizza, ami majdnem minden heten keszul nalunk 1 alkalommal.
A teszta receptje Riminiben elo sogornomtol van , akinek pizzeriaja van. A feltetet mindenki kedve es izlese szerint valogassa meg. .Tudom , hogy sok fele recept letezik mint minden mas etelnel, nekunk ez valt be igy keszitjuk evek ota. Ime a recept.
Hozzavalok a tesztahoz : .
50 dkg liszt, 1 kk so,1 kk szaritott oregano,3 dl viz, 3 ek olivaolaj,25 gram eleszto. Rugalmas tesztat dagasztunk belole.(mivel minden orszagban mas a liszt, elkepzelheto, hogy van ahol kicsivel tobb folyadek vagy kevesebb kell bele )
A tesztat vekonyan kiolajozott talba tesszuk es megkelesztjuk. Mikor megkelt , mindenki tetszese szeint vekony, vagy vastag tesztat nyujtson es helyezze egy tepsibe vagy pizzasuto talcara (utobbit ajanlom, mert az alja is lyukacsos) Mi a vekonytesztaju pizzat reszesitjuk elonyben .
A szoszhoz : egy doboz aprora vagott paradicsomba (nem ketchup es nem sutitett paradicsom, mert az nem pizzara valo) keverunk keves oreganot es egy kis olivaolajat. A szosszal megkenjuk a pizzat. Erre kerul a feltet, ami nalunk tobbnyire friss gombabol, selyemsonkabol, kaliforniai paprikabol es olajbogyobol all . legkevereses sutobe helyezem 200 fokon. Felig megsutom majd kiveszem es raszorom a mozarella sajtot. Visszateszema sutobe es keszre sutom. mikor kiveszem meglocsolom nagyon vekonyan olivaolajjal, de nem muszaj. Ugyanebbol atesztabol keszithetunk calzonet is ami a ferjem nagy kedvence.
Pizza calzone : a teszta receptje es a hozzavalok ugyanazok.
A tesztat kerekre nyujtsuk az egyik felere helyezzuk a hozzavalokat ugy hogy a szelen 1,5 cm uresen maradjon. Rahajtsuk a teszta masik felet, majd a szeleket apro hajtasokkal osszefogjuk, hogy ne csorogjon ki belole a toltelek. A tetejen 2-3 vagast ejtunk, amin tavozhat a gozt igy nem puhitsa meg a tesztankat. En megszoktam kenni a tetejet ecsettel 1 kis paradicsomszosszal amit a pizzaba is teszek. 200 fokon legkeveressel sutjuk. Mikor kivesszuk a sutobol bekenjuk vekonyan olivaolajjal. Jo etvagyat!
50 dkg liszt, 1 kk so,1 kk szaritott oregano,3 dl viz, 3 ek olivaolaj,25 gram eleszto. Rugalmas tesztat dagasztunk belole.(mivel minden orszagban mas a liszt, elkepzelheto, hogy van ahol kicsivel tobb folyadek vagy kevesebb kell bele )
A tesztat vekonyan kiolajozott talba tesszuk es megkelesztjuk. Mikor megkelt , mindenki tetszese szeint vekony, vagy vastag tesztat nyujtson es helyezze egy tepsibe vagy pizzasuto talcara (utobbit ajanlom, mert az alja is lyukacsos) Mi a vekonytesztaju pizzat reszesitjuk elonyben .
A szoszhoz : egy doboz aprora vagott paradicsomba (nem ketchup es nem sutitett paradicsom, mert az nem pizzara valo) keverunk keves oreganot es egy kis olivaolajat. A szosszal megkenjuk a pizzat. Erre kerul a feltet, ami nalunk tobbnyire friss gombabol, selyemsonkabol, kaliforniai paprikabol es olajbogyobol all . legkevereses sutobe helyezem 200 fokon. Felig megsutom majd kiveszem es raszorom a mozarella sajtot. Visszateszema sutobe es keszre sutom. mikor kiveszem meglocsolom nagyon vekonyan olivaolajjal, de nem muszaj. Ugyanebbol atesztabol keszithetunk calzonet is ami a ferjem nagy kedvence.
Matyi Éva blogjáról
Összedolgoztam. Kicsit pihentettem (10-15 perc). Kiborítottam, kicsit meggyúrtam és cipót formáltam belőle. Előmelegített sütőben 15 percig teljes hőfokon sütöttem, majd lentebb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.Ha van kenyérsütő gépünk, akkor a tészta hozzávalóit egyszerűen bekészítjük, és a gép elvégzi helyettünk a dagasztást. (Én így tettem.) Amennyiben nincs, akkor az élesztőt kevés,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kis langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval kézi mixer spirálos karjával összeállítjuk a tésztát. Letakarva kb. ½ órát pihentetjük, (pihenés közb...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd kb. egyujjnyi vastagra kinyújtjuk, és mini (2-3 centis) méretben kiszaggatjuk. Sütőpapírra tesszük őket, megkenjük tojássárgájával, és tetszés...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz