Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

croissan töltve


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
2.5 dkg élesztő
2 kanál cukor
pici só
2 kanál tejföl
2 kanál olaj
1 tojás

a kenéshez:20 dkg vaj
a tetejére: 1 tojás

Elkészítés:


A tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztunk, majd kb. fél órát kelni hagyjuk.
Utána kinyújtjuk kör alakúra, rákenjük a kicsit felolvasztott vajat, és bevagdossuk úgy, hogy a széleinél, a közepét üresen hagyva 9 részre osztjuk, majd hajtogatjuk. Először az egymással átlós sarkait hajtjuk be a közepére, ezt tesszük a másik sarkával is, majd az egymással szemben lévőket is egymásra hajtjuk. Tulajdonképpen a közepén lesz az egész tészta egymásra hajtva.
Ezt követően kb. 20 percig pihentetjük, majd kinyújtjuk és megismételjük a bevágást és a hajtogatást, de immár vaj nélkül. Rövid pihentetés után ismét kör alakúra nyújtom és tetszés szerinti háromszögeket vágok /nekem 16 lett/, majd ki mivel szereti, azzal megtölti. Ez lehet lekvár, nutella, puding stb. Természetesen töltelék nélkül is készíthető!
A háromszögeket, amennyire lehet, szorosan feltekerjük, tojással lekenjük és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Ha este készítjük el egy éjszakára a hűtőbe is tehetjük, és reggel frissen sütjük a családnak.

Trükkök, tippek, praktikák:


Szerintem ez a hajtogatás kicsit egyszerűbb, mint a sok lapos változat, de legalább olyan jó!

croissan töltve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Leveles tészta
Leveles tészta

A vajas részt összekeverjük, 1-2 órára hűtőbe tesszük. A 2. részt dagasztókarral összegyúrjuk, majd hozzáadjuk a vajat és még 5 percig gyúrjuk. 20 centiméteres lapot nyújtunk b...

Elkészítési idő: 8 óra
Nehézség: Nehéz
share
Kelesztés nélküli ropogós házi kifli
Kelesztés nélküli ropogós házi kifli

A tejből 100 ml-t meglangyosítunk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, olvasztott vajat, a felfuttatott élesztő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Hűtős sajtos pogácsa
Hűtős sajtos pogácsa

A tejet a cukorral meglangyosítom, belemorzsolom az élesztőt és meleg vizes tálba állítva felfuttatom. A lisztet megsózom és összemorzsolom a margarinnal. Hozzáadom a tojássárgá...

Elkészítési idő: 2 óra +
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Cskbm naka
Túrós batyu
Túrós batyu

Az összetevőket csomómentesre keverjük, majd dagasszuk át. Ha nagyon ragacsos lenne a masszánk, akkor vizes, vagy olajos kézzel gyúrjuk át. Eltarthat 1-2 percig míg olyan lesz az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk