(50 dkg BL55 liszt, 6 evőkanál olaj, 1 evőkanál só, 1,5 dl tej, 1,5 dl víz, 2 dkg élesztő, kevés cukor a felfuttatáshoz, csipet aszkorbinsav, 8 gerezd fokhagyma, reszelt sajt, a tetejére bors, szezám- és lenmag - ebből 2*8 kifli lesz)
1. A tejet langyosra melegítjük, és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfut cukor nélkül is, de aki nem hiszi el, az nyugodtan rakjon bele egy kiskanál cukrot. Lefedjük és várunk pár pe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sót elkeverem a liszttel, majd elmorzsolom benne a zsírtl ( ne legyen darabos).Mélyedés csinálok a liszt közebébe belemorzsolom az élesztőt és a cukros tejet meglangyosítom majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitálom, majd elkeverem az élesztővel és a sóval. Az egészet vízzel egy sima tésztává dolgozom. Egy kendővel fedem le és meleg helyen 20-30 percig kelesztem. O...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: KönnyűMindent egyszerre összedolgozom kelesztem kiporciózom golyókká kelesztem a formázott kifliket sütő papírral bélelt tepsire teszem ismét fél órát kelesztem megspriccelem a kifli...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű