Tészta:
2,5 dl tej
2,5 teáskanál porélesztő
10 dkg cukor
8 dkg vaj
csipetnyi só
2 egész tojás
kb. 70 dkg finomliszt
Töltelékhez:
10 dkg puha vaj
20 dkg barna cukor
3 evőkanál őrölt fahéj
Mázhoz:
10 dkg vaj
20 dkg porcukor
10 dkg krémsajt
Az élesztőt beleszórjuk a cukros a langyos tejbe, majd állni hagyjuk amíg az élesztő fel nem fut. Egy nagy tálban összegyúrjuk a puha vajat, a sót, a tojásokat és annyi lisztet,hogy egy lágy, de rugalmas tésztát kapjunk. Letakarjuk, majd nagyjából 1 óra alatt hagyjuk duplájára kelni.
Közben összekeverjük a töltelékhez a barna cukrot és a fahéjat.
A megkelt tésztát kb. fél cm vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a puha vajjal, megszórjuk a fahéjas cukorral, és jó szorosan feltekerjük a tésztát. Egy éles, vékony pengéjű késsel 5 cm széles szeleteket vágunk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket, és letakarva további 30 percig kelesztjük.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Míg sül a tekercs, elkészítjük a mázat: a vajat és a krémsajtot a cukorral nem túl magas fordulaton habosra keverjük. Miután a csigákat kivesszük a sütőből, még forrón rájuk kenjük a krémsajtos mázat.
A sütőt előmelegítjük. A fokhagymát bekenjük olajjal (tudja valaki miért?) és a sütőben 25-30 perc alatt puhára sütjük. Lehet azért, mert nem olajoztam be, de egyszer csak ezt hal...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz almákat meghámozzuk kis kockára vágjuk és egy lábasban feltesszük főni a vízzel es a cukorral. Annyi vizet tegyünk rá hogy ellepje. Figyeljünk rá főzés közben s folyamatosan pót...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelolvasztjuk a 8 dkg vajat, elkeverjük benne a barna cukrot és az őrölt fahéjat, majd félretesszük. Egy kb. 30 x 35 cm-es sütőformát kivajazunk, kibélelünk sütőpapírral, amelyet s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy tálban összekeverjük a hozzávalókat, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk és villával megszurkálhatjuk és 3-4-5 cm es darabokra vagdaljuk....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű