Családireceptkönyv.hu

Gyors zabos zsemle


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



90 g zabpehelyliszt (ezt használtam)
40 g búzasikér (ezt használtam)
1 kk só
1 tk porélesztő
1 dl langyos víz
1 ek olvasztott kókuszolaj

Tetejére:

kb. 1 tk tejföl

Elkészítés:


A hozzávalókat összegyúrjuk és kb. 10 percig pihentetjük. (én ilyenkor szoktam elpakolni magam körül : D ) A tésztát három egyenlő részre osztjuk, formázzuk, tejföllel lekenjük, és előmelegített sütőben megsütjük. (gázsütőben 4-es fokozaton kb. 25 percig sütöttem) Hogy honnan jött az ötlet ehhez a tejfölös kenéshez, azt ne kérdezze senki, mert nem tudom megmondani : ) Csak annyit tudok, hogy – szerintem – nagyon nagyon jó állagú és finom lett.

Az egész adag ch tartalma kb. 70 g, 3 zsemle esetén 23 g ch/db. (100 grammra kiszámolva 33 g ch/100 g)

Gyors zabos zsemle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kakaós csiga habbal
Kakaós csiga habbal

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tojásokat szétválasztjuk. A isztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a megfuttatott élesztőt és a tojások sárgáját is hozzáadva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Kalács fonása - négyfonatos
Kalács fonása - négyfonatos

A megkenéséhez 1 tojás pici tejjel felverve. A hozzávalókból megdagasztjuk a kalács-tésztát, majd duplájára dagasztjuk (ez durván egy óra). Itt én 2 db 4 fonatos kalácsot sütötte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
277. Zsemle /lágy tészta
277. Zsemle /lágy tészta

Élesztő fut. Többivel dagaszt. Szinte kezelhetetlen lágy tészta, alaposan lisztezett deszkán rögtön 10 fele osztani, zsemlét formázni, folyamatosan lisztezni kell a kezet, hog...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Hűtős fahéjas csiga (Rupáner)
Hűtős fahéjas csiga (Rupáner)

1. Egy fél bögre langyos tejben elkeverünk egy mokkáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. Ha szárítottat használtok, akkor elég elkeverni a tejben, az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk