Családireceptkönyv.hu

Répás szezámmagos kenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


17,5 dkg finomra reszelt répa

1,5 dl langyos víz

1 dl narancslé

7 gramm szárított élesztő

25 ml. oliva olaj (szezám olajat használtam)

kb. 45 dkg liszt

5 dkg teljeskiőrlésű liszt v. tönkölyliszt

2 tk. só

kb. 5 dkg fekete szezámmag

Elkészítés:


A szárított élesztőt nem szoktam felfuttatni, vagyis csak ritkán. Minden hozzávalót bepakoltam a mixerbe és bedagasztottam. A lisztet folyamatosan adagoltam, nekem kicsivel több kellett még hozzá, hogy ne ragadjon a tészta. Nem kell ám félni a narancslétől, nagyon finom ízű kenyér a végeredmény. A dagasztás után már nem liszteztem a tésztát, lefedve kétszeresére kelesztettem, majd utána jól átgyúrtam, megformáztam és sütőpapírral bélelt formába tettem. Letakarva megint a kétszeresére kelesztettem, a végén hosszában bemetszettem a kenyeret, lespricceltem vízzel és szórtam még rá szezámmagot. A sütő aljába forró vízzel teli edényt tettem, majd előmelegítettem 200 fokosra és így kb. 50 perc alatt sült meg a kenyér. Finom és másnap sem szárad ki.

Trükkök, tippek, praktikák:


+ 30 g sikér esetleg, nem ront rajta.

Répás szezámmagos kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mentett
Csokoládé krémes kifli
Csokoládé krémes kifli

Az élesztőt a cukorral tejjel felfuttatom.A többi hozzávalókat nagyobb tálba rakom a felfuttatót élesztővel lágyabb tésztát dagasztunk,letakarva kelesztem.Vagy csinálhatjuk kenyér...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
351. Ropogós zsemle
351. Ropogós zsemle

Mindent bele a dagasztóba, robotgépbe, kinek mi van otthon és alaposan kidagasztjuk a tésztát. Kicsit lágyabb legyen, mint a kenyértészta. Aztán pihentetjük, amíg kétszeresére nem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyors kovászos kenyér
Gyors kovászos kenyér

összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gomboccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig liszt függő kétszer 40 perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
2,5 perces zsemle (gm)
2,5 perces zsemle (gm)

Mindent összekeverünk, 2,5 percre olajozott tálkában mikróba tesszük.

Elkészítési idő: 3 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk