Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Répás szezámmagos kenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


17,5 dkg finomra reszelt répa

1,5 dl langyos víz

1 dl narancslé

7 gramm szárított élesztő

25 ml. oliva olaj (szezám olajat használtam)

kb. 45 dkg liszt

5 dkg teljeskiőrlésű liszt v. tönkölyliszt

2 tk. só

kb. 5 dkg fekete szezámmag

Elkészítés:


A szárított élesztőt nem szoktam felfuttatni, vagyis csak ritkán. Minden hozzávalót bepakoltam a mixerbe és bedagasztottam. A lisztet folyamatosan adagoltam, nekem kicsivel több kellett még hozzá, hogy ne ragadjon a tészta. Nem kell ám félni a narancslétől, nagyon finom ízű kenyér a végeredmény. A dagasztás után már nem liszteztem a tésztát, lefedve kétszeresére kelesztettem, majd utána jól átgyúrtam, megformáztam és sütőpapírral bélelt formába tettem. Letakarva megint a kétszeresére kelesztettem, a végén hosszában bemetszettem a kenyeret, lespricceltem vízzel és szórtam még rá szezámmagot. A sütő aljába forró vízzel teli edényt tettem, majd előmelegítettem 200 fokosra és így kb. 50 perc alatt sült meg a kenyér. Finom és másnap sem szárad ki.

Trükkök, tippek, praktikák:


+ 30 g sikér esetleg, nem ront rajta.

Répás szezámmagos kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mikrós zsömle
Mikrós zsömle

800 W-on két és fél perc

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Töltött nutri pogi
Töltött nutri pogi

A tejfölt, a tojás sárgákat, a cukrot és az élesztőt összekeverjük, majd langyos helyen állni hagyjuk. Közben a lisztet, sót, margarint összemorzsoljuk. Ha ez megvan, az egészet jó...

Elkészítési idő: 1,5-2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Hamburgerzsemle
Hamburgerzsemle

Mindent egy tálba teszek, majd alaposan kidolgozom.Majd kelni hagyom. Miután megkelt, lisztezett felületre borítom és 9 egyforma, kb. 120 g-os darabba vágom a tésztát. Egyenként me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Szegedi cipó
Szegedi cipó

Fél bögre langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. (A cukrot a tejbe szórjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, aztán megvárjuk, hogy a tetején vastag halványbarna hab képződj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk