menu

Családireceptkönyv.hu

Répás szezámmagos kenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


17,5 dkg finomra reszelt répa

1,5 dl langyos víz

1 dl narancslé

7 gramm szárított élesztő

25 ml. oliva olaj (szezám olajat használtam)

kb. 45 dkg liszt

5 dkg teljeskiőrlésű liszt v. tönkölyliszt

2 tk. só

kb. 5 dkg fekete szezámmag

Elkészítés:


A szárított élesztőt nem szoktam felfuttatni, vagyis csak ritkán. Minden hozzávalót bepakoltam a mixerbe és bedagasztottam. A lisztet folyamatosan adagoltam, nekem kicsivel több kellett még hozzá, hogy ne ragadjon a tészta. Nem kell ám félni a narancslétől, nagyon finom ízű kenyér a végeredmény. A dagasztás után már nem liszteztem a tésztát, lefedve kétszeresére kelesztettem, majd utána jól átgyúrtam, megformáztam és sütőpapírral bélelt formába tettem. Letakarva megint a kétszeresére kelesztettem, a végén hosszában bemetszettem a kenyeret, lespricceltem vízzel és szórtam még rá szezámmagot. A sütő aljába forró vízzel teli edényt tettem, majd előmelegítettem 200 fokosra és így kb. 50 perc alatt sült meg a kenyér. Finom és másnap sem szárad ki.

Trükkök, tippek, praktikák:


+ 30 g sikér esetleg, nem ront rajta.

Répás szezámmagos kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paleo zsemle
Paleo zsemle

- Az útifűmaghéjat 2-3 percig vízbe áztatjuk,amíg megduzzad - Keverőtálba tesszük a lisztté őrölt magokat,a sót,a szódabikarbónát a tojásokat és az útifűmaghéj zselét - Az egésze...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Hugom sajtos rud
Hugom sajtos rud

A tejet fel langyosítom és az élesztőt fel futtatom benne aztán az egészet jól össze dolgozom és két órára a hütőbe teszem !Utána kb 3-miliméterre nyújtom megszórom a tetejét sajtt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
LÁNGOS - HŰTŐS *
LÁNGOS - HŰTŐS *

A lisztet a sóval elkeverem, beleütöm a tojásokat, hozzáöntöm a tejfölt és a tejet, belemorzsolom az élesztőt és alaposan összekeverem. Kézzel simára dagasztom. Amikor selymessé v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Halloween zsemle
Halloween zsemle

Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a burgonyapelyhet (vagy a megfőtt és megtört burgonyát), a felfutott élesztőt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk