Tészta
300 g Glutenix Alfa-Mix liszt
200 g Rama margarin
só
70-100 g sajt
20 g élesztő /kicsi tejben,porcukorral/
70 g tejföl
Tetejére
tojás
sajt
Előkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk.
Egy közepes méretű tálba kimérjük a lisztet, majd megsózzuk. Belemérjük a tejfölt. Megmelegítjük a margarint majd ezt is bele tesszük a tálba. Végül hozzáöntjük az élesztőt, összedolgozzuk.
Lisztes deszkán kinyújtjuk, néhányszor hajtogatjuk. Kiszaggatjuk, tepsire tesszük (én sütőpapírt használtam), tetejére tojás és sajt.
Végül betesszük a sütőbe! :) Ha megsült kivesszük és megesszük! :)
Tálalás
Kb. 30-40 db lesz belőle.
Javaslatok, alternatív elkészítés
Nem kell keleszteni!
Én 200°C-on sütöttem.
1. A langyos tejet egy műanyag tálba mérjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, amit villával szépen krémesre keverünk. Ez egy fél perc alatt megvan. Fontos, hogy a tál ne legyen hid...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra kapcsoljuk! A száraz hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk, majd a közepébe beleöntjük a kefirt és a vizet. Kézzel olyan tessék-lássék módra összedolgozzuk, tényle...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A liszteket keverjük el egymással, a sóval, szódabikarbónával. Adjuk hozzá a kefírt, pár perc alatt robotgép dagasztókarjával dolgozzuk össze a tésztát. Dagasztani nem kell, akk...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA langyos tejben feloldjuk a cukrot és az élesztőt, hagyjuk felfutni. A liszteket összekeverjük a sóval, a felfutott élesztővel, az olvasztott vajjal és annyi langyos vízz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű