• 50 dkg finomliszt
• 1,5 tk. só
• 140 g joghurt
• 2 dl víz (+ 1-2 ek. ha szükséges)
• 30 g puffasztott amaránt
• 2 ek. olaj
• 2,5 dkg friss élesztő
Az összes hozzávalót a kenyérsütőgép/dagasztógép üstjébe mérem. (lehet kézzel is dagasztani, az sem tart tovább). Könnyű, a kenyértésztánál kissé lágyabb, de nem ragacsos tésztát dagasztok. Én mindig nyitott tetővel dagasztok, hogy ne melegedjen át a tészta. Ha a dagasztás kész, kikapcsolom a gépet, lecsukom a tetejét és 30 percig hagyom kelni a tésztát.
30 perc után lisztezett deszkára borítom, és kilenc egyforma darabba vágom. Megformázom a zsemléket. (zsemleformázásról videó itt).
Sütőpapírral kibélelek egy nagy sütőlemezt, ráültetem a zsemléket és 30 percig kelni hagyom.
Ezalatt a sütőt előmelegítem 200 fokra. Gőzös sütést, 2 gőzlöketet választok a MIELE sütőn. Ha még jobban szorít az idő, akkor előtte a 15 perces kelesztőprogramot is bevetem.
A langyos tejben megfuttattam az élesztőt egy teáskanál cukorral. A lisztet és a porcukrot átszitáltam, elkevertem a sóval, majd az összes többi alapanyaggal összeállítottam a tész...
Elkészítési idő: kb 2 óra Nehézség: KözepesMutatok egy nagyon egyszerű kakaós csiga receptet, ezt még korábban sütöttem. Előre jelzem, hogy nem a legszebb, de itt nem is a szépség volt a cél, hanem hogy lisztkeverék nélkül...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepesen a 8 helyett 18darabba osztottam el.... igy kis etkezesekre is tokeltes wink hangulatjel nekem 17g ch lett per darabban grin hangulatjel
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, vigyázat ragadós tészta lesz!!! Kezünket megmossuk a dagasztás után és jó alaposan beolajozzuk. Sütőpapírt beszórjuk a napraforgó maggal és ezen tapi...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes