50 dkg liszt
2 tk. só
1,5 dl tej
1,5 dl víz
2 ek. burg.pehely (elhagyható)
3 ek. olaj
2 dkg élesztő
Töltelék:
sonka
füstölt sajt
reszelt sajt
sonka,kolbász- darált
bedagasztottam, duplájára kelesztettem.
Lisztezett felületre borítottam, majd 8-12 egyforma darabba vágtam.
A darabokat kinyújtottam egy kb. téglalap formára. Az aljára tettem egy szelet sonkát, arra egy szelet sajtot, majd a felső harmadát a tésztavágóval vagy pizzavágóval felvagdostam.
A felvágott részt reszelt sajttal beborítottam:
Ezután lentről feltekertem. Ügyelni kell rá, hogy a bevagdosott tészta vége a kifli alá kerüljön, különben szétnyílik sütés közben:
Sütőpapíros tepsin újra kelesztettem őket, majd 180 fokra előmelegített, gőzös sütőben 20 perc alatt pirosra sütöttem.
1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Majd az összes hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk. Ezután letakarva 1 órán át pihenni, kelni hagyjuk. Töltelékhe...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz útifűmaghéjat a vízzel összekeverjük, és félretesszük, amíg kocsonyás állagúvá válik. Az összes hozzávalót tálba mérjük, összekeverjük és kidagasztjuk. Olajos kézzel diónyi gomb...
Elkészítési idő: 25perc Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, belemorzsoljuk a friss élesztőt, majd a langyos vizet. Jó alaposan összedolgozzuk. Egy kiolajozott tálba helyezzük, amit l...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz