Családireceptkönyv.hu

317.Hernyó kifli


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
2 tk. só
1,5 dl tej
1,5 dl víz
2 ek. burg.pehely (elhagyható)
3 ek. olaj
2 dkg élesztő

Töltelék:
sonka
füstölt sajt
reszelt sajt
sonka,kolbász- darált

Elkészítés:


bedagasztottam, duplájára kelesztettem.
Lisztezett felületre borítottam, majd 8-12 egyforma darabba vágtam.
A darabokat kinyújtottam egy kb. téglalap formára. Az aljára tettem egy szelet sonkát, arra egy szelet sajtot, majd a felső harmadát a tésztavágóval vagy pizzavágóval felvagdostam.
A felvágott részt reszelt sajttal beborítottam:
Ezután lentről feltekertem. Ügyelni kell rá, hogy a bevagdosott tészta vége a kifli alá kerüljön, különben szétnyílik sütés közben:
Sütőpapíros tepsin újra kelesztettem őket, majd 180 fokra előmelegített, gőzös sütőben 20 perc alatt pirosra sütöttem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Teljes kiőrlésű (gyúrós) palacsinta
Teljes kiőrlésű (gyúrós) palacsinta

1. Összekeverjük a vizet a liszttel, az olvasztott kókuszzsírral. 2. Egy másik tálban felverjük a tojásokat a sóval 3. Összekeverjük a két tál tartalmát. 4. Felforrósítunk egy s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kelesztés nélkül 30perc alatt kész a finom puha mele
Kelesztés nélkül 30perc alatt kész a finom puha mele

Elkészítés A tejből 100 ml-t meglangyosítunk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, olvasztott vajat,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Egyszerű kefires kifli
Egyszerű kefires kifli

Az élesztőt a 2 dl langyos vízbe morzsoljuk, hozzáadunk 1 kk. cukrot, félretesszük. A finomlisztet átszitáljuk, hozzámérjük a réteslisztet, hozzáadjuk a burgonyapelyhet, sót, elke...

Elkészítési idő: 3 ora
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk