500 gr liszt
250 gr főttburgonya, össze törjünk még melegen.
250 ml tej
25 gr élesztő
1 kiskanál cukor
2 tojás
100 gr olvasztott vaj
1 kanál só.
Az élesztőt felfújtatjuk egy kis tejbe a kanal cukorral, majd az összes fenti anyagot,összedolgozzuk,puha tésztát kapunk, amit hagyunk kelni, duplájára.
Mikor megkelt, kiboritjuk a gyurodeszkára es óvatosan téglalap alakúra nyomkodjuk és összehajtogatjuk mint a hájast.Pihen még 10 percig,majd darabokra vágjuk.
A darabokat , kerekre serítjük és megtöltjük amivel szeretjük: lehet az hústöltelék,sajtos, vagy sonkás sajtos, lekvár, dió, mák, csoki, spenót,gomba.
A langyos vízben feloldjuk az élesztőt. A lisztet összevegyítjük a sóval, majd belekeverjük az élesztős vizet. Géppel megdagasztjuk. Könnyű, lágy tésztát készítünk amibe végül be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1dl langyos cukros tejben felfuttatjuk. Míg kel, kimérjük a többi hozzávalót. Ha az élesztő feljött, Az egészet egyneművé dagasztjuk,/ kicsit lágyabb tésztává/ Géppel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt elmorzsoljuk, cukros, 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. A liszttel elkeverjük a sót, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, és a többi tejjel eldolgozzuk. Utoljára a langyos...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyűhttp://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/csokis-vanilias-csigak/
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű