50 dkg liszt
1/2 élesztő
2 kk. cukor
2 tk. só
3,5 dl tej
5 ek. étolaj
Közepébe
20 dkg vékony kolbász
Tetejére
1 darab tojás
köménymag
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez keverjük a sót, hozzáadjuk az olajat és az élesztős tejet. Összegyúrjuk és kelesztjük fél órát.
Vékonyra nyújtjuk a tésztát, nyújtott háromszögekre vágjuk, mindegyikre rakunk egy darabka kolbászt és feltekerjük. Megkenjük tojással, megszórjuk köménymaggal és megsütjük.
A tejhez adjuk a cukrot, hozzámorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatjuk. Liszthez adjuk a sót, a felfuttatott élesztőt, olajat tejfölt, és jól összedolgozzuk, dagasszuk...
Elkészítési idő:Verjük fel a tojások fehérjét a sóval. Egy másik tálban keverjük el a tojássárgákat, a túróval, és a sütőporral. Majd ebbe a tojássárgás masszába óvatosan keverjük bele a tojásfehé...
Elkészítési idő:Először készítünk egy villámgyors kovászt: 1 dl langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, teszünk hozzá 1 tk cukrot, 5 dkg lisztet, és villával csomómentesre keverjük. Hagyjuk...
Elkészítési idő: 50 perc