50 dkg liszt
1/2 élesztő
2 kk. cukor
2 tk. só
3,5 dl tej
5 ek. étolaj
Közepébe
20 dkg vékony kolbász
Tetejére
1 darab tojás
köménymag
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez keverjük a sót, hozzáadjuk az olajat és az élesztős tejet. Összegyúrjuk és kelesztjük fél órát.
Vékonyra nyújtjuk a tésztát, nyújtott háromszögekre vágjuk, mindegyikre rakunk egy darabka kolbászt és feltekerjük. Megkenjük tojással, megszórjuk köménymaggal és megsütjük.
Először készítünk egy villámgyors kovászt: 1 dl langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, teszünk hozzá 1 tk cukrot, 5 dkg lisztet, és villával csomómentesre keverjük. Hagyjuk...
Elkészítési idő: 50 percA krumplikat megfőzzük, összetörjük.Az élesztőt megkelesztjük a tejbe. A liszttel összedolgozzuk a hozzávalókat, jó alaposan. Kelesztjük meleg helyen kb. 1 óráig.A megkelt tésztát...
Elkészítési idő: 2 óraA langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk (10 perc) Egy tálba tesszük a lisztet, sót, cukrot, olvasztott Ramát, tojássárgáját és a tejben felfuttatott élesztőt. Jó...
Elkészítési idő: 1 óra