30 dkg finomliszt (és amennyit még felvesz a gyúrásnál)
1 dl tej (langyos)
kispohár joghurt
0.8 dl napraforgó olaj (és olívaolajjal csináltam,finom lett)
2 dkg élesztő
1 tk sütőpor
1 tk só
2 ek cukor
1 db tojás (egy evőkanálnyit vegyünk ki belőle a kenéshez)
1 db tojás (egy evőkanálnyit vegyünk ki belőle a kenéshez)
Élesztőt tejjel és cukorral összekevertem, pici liszttel megszórtam a tetejét és felfuttattam. Összekevertem az olajjal és a joghurttal.A száraz alapanyagokat összedolgoztam és hozzá adagoltam az élesztős keveréket és a tojást.Annyi lisztet tettem még hozzá, hogy egy jól formálható (laza de nem folyós) tésztát kapjak.1 órát kelesztettem majd kiszaggattam (én 6db-ot csináltam belőle.) Újjabb 25 perc kelesztés után sütőpappírral bélelt tepsibe raktam kb 2ujjnyi távolságra.Megkentem tojással és szezámmaggal megszórtam.
Próbáltam úgy is, hogy a szaggatás után a kis zsemléket kinyújtottam(nem túl vékonyra) és megtöltöttem a megsütött hússal,ketchup-mustár- és sajttal.(zöldséget nem raktam bele,mert féltem hogy kipukkan a tészta vagy ilyesmi), de így is remek lett.Sok sikert a sütögetéshez!
A lisztet a sóval szitáljuk egy nagy tálba, majd készítsünk egy mélyedést a közepébe. Az élesztőt 150 ml langyos vízben oldjuk fel. Majd öntsük a liszt közepébe és a maradék viz...
Elkészítési idő:1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez a...
Elkészítési idő:Elkészítés A hozzávalókból tésztát dagasztunk, tudom hogy furcsa, de vízzel kell az élesztőt futtatni és teljesen simára, hogy egy pici gumó se legyen benne. Olyan lágynak...
Elkészítési idő: