50 DKG FINOMUSZT
1,5 TK SÓ
0,5 DL OLAJ
1,5 DL VIZ
1,5 DL TEJ
2.5 DKG ÉLESZTŐ
1 TK CUKOR
Egy tálba szitáljuk a lisztet, és összekeverjük a sóval. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az olajat, a vizet, cukrot a tejet és végül rámorzsoljuk az élesztőt. Kézzel vagy géppel dagasztani kezdünk.
Amikor a tészta összeáll a gyúródeszkára tesszük, és erőteljes mozdulatokkal alaposan átdogozzuk. Amikor szép sima és fényes, már nem ragad a deszkához vagy a kezünkhöz. visszatesszük a tálba, letakarjuk. és 30-35 percig kelni hagyjuk.
A megkelt tésztát
óvatosan ráfordítjuk a vékonyan belisztezett gyúródeszkára. Kilenc egyforma darabra vágjuk, amiket egyesével gömbölyitünk, majd konyharuhával letakarva 15 percig pihentetünk
A gombócokat 2 mm vastag, kb 10 cm széles és 25-30 cm-es ovális formára nyújtjuk és a rövidebb oldal felől feltekerjük. Finoman 20 cm hosszúra sodorjuk, majd sütpapirral bélelt tepsibe fektetjük őket, egymástól 5-7 cm-re. Letakarjuk, és 30 percig kelni hagyjuk. Közben előmelegitjük a sütőt 200 fokra.
A megkelt rudakat alaposan lepermetezzük vizzel, majd 20-25 perc alatt aranyszinüre sütjük Végül rácsra téve kihütjük.
A langyos vízben feloldjuk az élesztőt. A lisztet összevegyítjük a sóval, majd belekeverjük az élesztős vizet. Géppel megdagasztjuk. Könnyű, lágy tésztát készítünk amibe végül be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt kis cukorral. 15 perc alatt elkészül. A liszthez adjuk az 1 db tojást, olajat, sót, joghurtot, cukrot, a felfuttatott élesztőt. Jó 15 per...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz és a nedves hozzávalókat külön-küön tálban kevertem össze, majd a folyadékot a maglisztekhez adtam, robotgéppel összekevertem és a kész masszát 10 percig állni hagytam. E...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk annyira hogy kellemes meleg legyen, de ne forró. A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélye...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű