Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

292. Hotdog


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 DKG FINOMUSZT
1,5 TK SÓ
0,5 DL OLAJ
1,5 DL VIZ
1,5 DL TEJ
2.5 DKG ÉLESZTŐ
1 TK CUKOR

Elkészítés:


Egy tálba szitáljuk a lisztet, és összekeverjük a sóval. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az olajat, a vizet, cukrot a tejet és végül rámorzsoljuk az élesztőt. Kézzel vagy géppel dagasztani kezdünk.
Amikor a tészta összeáll a gyúródeszkára tesszük, és erőteljes mozdulatokkal alaposan átdogozzuk. Amikor szép sima és fényes, már nem ragad a deszkához vagy a kezünkhöz. visszatesszük a tálba, letakarjuk. és 30-35 percig kelni hagyjuk.
A megkelt tésztát
óvatosan ráfordítjuk a vékonyan belisztezett gyúródeszkára. Kilenc egyforma darabra vágjuk, amiket egyesével gömbölyitünk, majd konyharuhával letakarva 15 percig pihentetünk
A gombócokat 2 mm vastag, kb 10 cm széles és 25-30 cm-es ovális formára nyújtjuk és a rövidebb oldal felől feltekerjük. Finoman 20 cm hosszúra sodorjuk, majd sütpapirral bélelt tepsibe fektetjük őket, egymástól 5-7 cm-re. Letakarjuk, és 30 percig kelni hagyjuk. Közben előmelegitjük a sütőt 200 fokra.
A megkelt rudakat alaposan lepermetezzük vizzel, majd 20-25 perc alatt aranyszinüre sütjük Végül rácsra téve kihütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar házi kenyér jénaiban!
házi kenyér jénaiban!

A liszt közepébe kis fészket készítek és beleöntök 1 dl langyos vizet, beleteszem a cukrot és belemorzsolom az élesztőt. Meghintem liszttel és megvárom, amíg felfut. Ha felfutot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Szegedi vágott kifli
Szegedi vágott kifli

10 db 155gr-os lesz 90 dkg-ból

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pita
Pita

A pitához valamennyi hozzávalóját turmixgépben egynemű masszává dolgozzuk. Sütőpapíros lemezre két egyenlő nagyságú korongot öntünk belőle ügyelve, hogy ne érjenek össze. 220 fokra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Bodag (cigány kenyér)
Bodag (cigány kenyér)

A lisztet egy tálba öntjük, hozzámorzsoljuk az élesztőt, megsózzuk. Először a víz felét hozzáadjuk, és egy erős fakanállal elkezdjük felverni. Amikor a vizet felvette, teszünk még...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk