menu

Családireceptkönyv.hu

333.Kürtőskalács kifli


Írta:

Adag: 64 db
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


300 g búzafinomliszt (BL55)
egy csipet só
1 evőkanál (20 g) cukor
15 g élesztő
150 ml tej
1 egész tojás
50 g puha vaj vagy margarin

Forgatás
100 g kristálycukor
1 teáskanál fahéj (kb 3 g)

Elkészítés:


Kimérjük egy tálba a lisztet, beleszórjuk a sót és egy mélyedést készítünk a közepére. Ide szórjuk a cukrot rámorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a kellemes kéz meleg tejet. Ha az élesztő felfutott hozzáadjuk a tojást és a zsiradékot, majd a tésztát kidagasztjuk.
Ha kész, akkor szobahőmérsékleten 30 percig kelesztjük a kürtőskalács tésztát.
A megkelt tésztát lisztezett pultra rakjuk, majd 4-be vágjuk és egyenként gömbölyítjük őket.
A fahéjas cukor egy negyedét (kb 25 g) kiszórjuk a pultra és rárakunk egy gombócot. Addig nyújtjuk kerekre, amíg az összes cukor el nem tűnik. Közben mindig forgatjuk, hogy mindegyik oldalára jusson bőven cukor. Nagyon vékony lesz, de az nem baj.
16 cikkre vágjuk a tésztát és egyesével feltekerjük őket mini kiflinek.
Tepsibe rakjuk őket, majd 30 percig kelesztjük őket.
180-200 fokra előmelegített (alul-felül sütésen) sütőbe toljuk és pirulásig sütjük. (Kb 12-20 perc). Ne süssük túl, mert akkor megkeményedik és kiszárad az egész kiflink :(

TIPP: Természetesen kedvünk szerint készíthetünk belőle vaníiliáscukorral vagy dióval is a fahéj helyett.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Henrietta
Sajtos háromszög
Sajtos háromszög

Az élesztőt a langyos tejbe morzsolva felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a joghurttal, az élesztős tejjel, az olvasztott vajjal és sóval. Jól összegyúrjuk a tésztát, és leta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Cukkinis zsemle amarántliszttel
Cukkinis zsemle amarántliszttel

Összekeverni, 10 percig állni hagyni. 8 kis zsömit formáztam belőle, fél óra alatt megsütöttem, előbb nagy lángon, majd kisebben.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gergely
Citromos nápolyi
Citromos nápolyi

1. A vajat a porcukorral és a citrom levével habos krémmé kikeverjük, a végén hozzáadjuk a kekszmorzsát és ezzel a krémmel megtöltjük az ostyalapokat. 2. Fóliával betakarjuk és eg...

Elkészítési idő: 5-15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Házi vajas croissant
Házi vajas croissant

A tészta hozzávalóit egy tálba öntjük, és alaposan összedolgozzuk. Mindegyik hozzávaló legyen szobahőmérsékletű. Ha kész, formázzunk belőle gombócot, kicsit lapítsuk ki,...

Elkészítési idő: 135 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk