Családireceptkönyv.hu

333.Kürtőskalács kifli


Írta:

Adag: 64 db
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


300 g búzafinomliszt (BL55)
egy csipet só
1 evőkanál (20 g) cukor
15 g élesztő
150 ml tej
1 egész tojás
50 g puha vaj vagy margarin

Forgatás
100 g kristálycukor
1 teáskanál fahéj (kb 3 g)

Elkészítés:


Kimérjük egy tálba a lisztet, beleszórjuk a sót és egy mélyedést készítünk a közepére. Ide szórjuk a cukrot rámorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a kellemes kéz meleg tejet. Ha az élesztő felfutott hozzáadjuk a tojást és a zsiradékot, majd a tésztát kidagasztjuk.
Ha kész, akkor szobahőmérsékleten 30 percig kelesztjük a kürtőskalács tésztát.
A megkelt tésztát lisztezett pultra rakjuk, majd 4-be vágjuk és egyenként gömbölyítjük őket.
A fahéjas cukor egy negyedét (kb 25 g) kiszórjuk a pultra és rárakunk egy gombócot. Addig nyújtjuk kerekre, amíg az összes cukor el nem tűnik. Közben mindig forgatjuk, hogy mindegyik oldalára jusson bőven cukor. Nagyon vékony lesz, de az nem baj.
16 cikkre vágjuk a tésztát és egyesével feltekerjük őket mini kiflinek.
Tepsibe rakjuk őket, majd 30 percig kelesztjük őket.
180-200 fokra előmelegített (alul-felül sütésen) sütőbe toljuk és pirulásig sütjük. (Kb 12-20 perc). Ne süssük túl, mert akkor megkeményedik és kiszárad az egész kiflink :(

TIPP: Természetesen kedvünk szerint készíthetünk belőle vaníiliáscukorral vagy dióval is a fahéj helyett.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krisztina
Sonkás-sajtos kosárka
Sonkás-sajtos kosárka

A leveles tésztát kockákra vágjuk, úgy hogy a muffinsütőben kényelmesen elférjenek. Megtöltjük a következő töltelékkel: A sonkát és a hagymát apróra vágjuk és hozzákeverjük a t...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dorottya
GM csíkos croissant
GM csíkos croissant

Összeállítottam a két tésztát. Először a világosat, majd a kakaósat. Az almaecetet, sót, vizet és reszelt citromhéjat egy tálba mértem, hozzáadtam a por eritritet, kevertem rajta e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Pita
Pita

Lágyabb tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd kb. 45-60 percen át hagyjuk duplájára kelni. (Graham-liszt használatakor valamivel több vizet kell beletennünk.) Ezután 8 egyforma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Hot-dog kifli
Hot-dog kifli

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk 10-15 perc alatt. Ezután a liszttel, a tojással, az olvasztott vajjal (margarin) és sóval tésztát gyúrunk belőle (kenyérsütőgép dag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk