menu

Családireceptkönyv.hu

Meggyes bukta


Írta:

Elk. idő: 1,5
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta:

fél kg rétesliszt ( vagy sima liszt)
fél élesztő
3 ek porcukor
2 tojássárgája
2-3 ek étolaj
csipet só
4 dl tej

Töltelékhez:

1 kg meggy (magozott)
3-4 ek zsemlemorzsa
cukor
fahéj

Elkészítés:


Felfuttatjuk cukorral az élesztőt tejben. Majd a hozzávalókat jól átdolgozzuk hogy lágy tésztát kapjuk.Duplájára kelesztjük.
Deszkán kisujjnyi vastagra kinyújtjuk, 8-10 cm-es négyzeteket vágunk és mindegyikre egy-két evőkanálnyi tölteléket rakunk.Először a tészta két végét hajtjuk rá, nehogy a töltelék kifolyjon, majd összegöngyöljük. Kizsírozott tepsibe szorosan egymás mellé fektetjük és a tetejét tojássárgájával lekenjük.10 percet kelesztjük. Közép meleg sütőben szép egyenletesre sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


A töltelékbe lehet tenni darált diót, mandulaforgácsot.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katka
SPENÓTOS-FOKHAGYMÁS FÉLBARNA ZSEMLE, AHOGY SZABI A P
SPENÓTOS-FOKHAGYMÁS FÉLBARNA ZSEMLE, AHOGY SZABI A P

Finomra törjük a fokhagymát, és az olívaolajon megfuttatjuk, majd rádobjuk a spenótot és pár perc alatt megpároljuk. Félretesszük hűlni. A vízbe morzsoljuk az élesztőt, a lisztekk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
324. Kelesztés nélküli kifli,zsemle
324. Kelesztés nélküli kifli,zsemle

Élesztőt futtatni. Liszt, só, olvasztott vaj, élesztő és a maradék tej , dagasztani. Két részre osztani. Kerek lappá nyújtani, 40 cm , elvágni 8 részre. Egyesével vékony háro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Hamburger zsemle
Hamburger zsemle

A langyos víz és tej keverékébe öntjük az élesztőt, elkeverjük, és hagyjuk pár percig. A liszthez vegyítjük a sót, cukrot, hozzáadjuk az egész tojást, az olvasztott vajat, majd az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Monamari
Zürichi kenyér
Zürichi kenyér

A tésztát kenyérsütőgéppel szoktam bedagasztatni. Könnyű, kissé tapadós tészta lesz, remek vele dolgozni. Kelesztő tálba teszem a dagasztás végén, hagyom duplájára kelni. Félidőbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk