Tészta:
fél kg rétesliszt ( vagy sima liszt)
fél élesztő
3 ek porcukor
2 tojássárgája
2-3 ek étolaj
csipet só
4 dl tej
Töltelékhez:
1 kg meggy (magozott)
3-4 ek zsemlemorzsa
cukor
fahéj
Felfuttatjuk cukorral az élesztőt tejben. Majd a hozzávalókat jól átdolgozzuk hogy lágy tésztát kapjuk.Duplájára kelesztjük.
Deszkán kisujjnyi vastagra kinyújtjuk, 8-10 cm-es négyzeteket vágunk és mindegyikre egy-két evőkanálnyi tölteléket rakunk.Először a tészta két végét hajtjuk rá, nehogy a töltelék kifolyjon, majd összegöngyöljük. Kizsírozott tepsibe szorosan egymás mellé fektetjük és a tetejét tojássárgájával lekenjük.10 percet kelesztjük. Közép meleg sütőben szép egyenletesre sütjük.
A töltelékbe lehet tenni darált diót, mandulaforgácsot.
Sütő 200 fok. Élesztő futtatni.Hozzá a többi összegyúrni. Keleszteni.A töltelékekhez a cukrokat, vajat és a kakaót összekeverni. / dupla adag töltelék kell hozzá/ Ez sima csiga.. A...
Elkészítési idő:Mindent összekeverünk, 2,5 percre olajozott tálkában mikróba tesszük.
Elkészítési idő: 3 percA tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztunk, majd kb. fél órát kelni hagyjuk. Utána kinyújtjuk kör alakúra, rákenjük a kicsit felolvasztott vajat, és bevagdossuk úgy, hogy a sz...
Elkészítési idő: