Tészta:
fél kg rétesliszt ( vagy sima liszt)
fél élesztő
3 ek porcukor
2 tojássárgája
2-3 ek étolaj
csipet só
4 dl tej
Töltelékhez:
1 kg meggy (magozott)
3-4 ek zsemlemorzsa
cukor
fahéj
Felfuttatjuk cukorral az élesztőt tejben. Majd a hozzávalókat jól átdolgozzuk hogy lágy tésztát kapjuk.Duplájára kelesztjük.
Deszkán kisujjnyi vastagra kinyújtjuk, 8-10 cm-es négyzeteket vágunk és mindegyikre egy-két evőkanálnyi tölteléket rakunk.Először a tészta két végét hajtjuk rá, nehogy a töltelék kifolyjon, majd összegöngyöljük. Kizsírozott tepsibe szorosan egymás mellé fektetjük és a tetejét tojássárgájával lekenjük.10 percet kelesztjük. Közép meleg sütőben szép egyenletesre sütjük.
A töltelékbe lehet tenni darált diót, mandulaforgácsot.
Jól ki dagasztom a végén adom az olajat és újra simára dolgozzuk (5 perc). majd 30 percig kelesztem 3 gombócra osztom picit 10 perc pihentetem Lisztezett deszkán minnél vékonyab...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókból lágy, ragacsos tésztát dagasztunk. Ezután a tésztát egy deszkára borítjuk, megszórjuk egy félmaroknyi liszttel, picit átgyúrjuk, majd öt egyenlő részre osztjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra kapcsoljuk! A száraz hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk, majd a közepébe beleöntjük a kefirt és a vizet. Kézzel olyan tessék-lássék módra összedolgozzuk. A lény...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű