Tészta:
fél kg rétesliszt ( vagy sima liszt)
fél élesztő
3 ek porcukor
2 tojássárgája
2-3 ek étolaj
csipet só
4 dl tej
Töltelékhez:
1 kg meggy (magozott)
3-4 ek zsemlemorzsa
cukor
fahéj
Felfuttatjuk cukorral az élesztőt tejben. Majd a hozzávalókat jól átdolgozzuk hogy lágy tésztát kapjuk.Duplájára kelesztjük.
Deszkán kisujjnyi vastagra kinyújtjuk, 8-10 cm-es négyzeteket vágunk és mindegyikre egy-két evőkanálnyi tölteléket rakunk.Először a tészta két végét hajtjuk rá, nehogy a töltelék kifolyjon, majd összegöngyöljük. Kizsírozott tepsibe szorosan egymás mellé fektetjük és a tetejét tojássárgájával lekenjük.10 percet kelesztjük. Közép meleg sütőben szép egyenletesre sütjük.
A töltelékbe lehet tenni darált diót, mandulaforgácsot.
1. Hozzávalókat összegyúrjuk, hűtőben fél órát pihentetjük. 2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, pici linzerformával kiszaggatjuk 3. sütőpapírral bélelt tepsiben, 180°C-ra előm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű30 percig kelesztettem, feltekertem kiflinek, újabb 20 percig kelesztettem. Lekentem tojássárgájával, megszórtam köménnyel. Légkeveréssel 175 fokon 20 percig sütöttem.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKimérjük a lisztet, a közepébe mélyedést készítünk. Ide morzsoljuk az élesztőt és szórjuk a cukrot. Ráöntjük a langyos tejet, belerakjuk a 2 tojássárgáját és belemérjük az olajat....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zsiradékban üvegesre pirítottam a hagymát, megszórtam őrölt köménnyel és hagytam hűlni. 2. Közben az élesztőt pici cukorral a vízzel, és 1 kanál liszttel felfuttattam....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű