- 90 g NoCarb rostmix
- 25 g olívaolaj
- 4 g só
- 4 db M-es tojás
- 1,5 dl kókusztej
- 40 g szezámmagliszt
- 1 ek. citromlé
- csipet szódabikarbóna
- 1 tk. őrölt kömény
- 1 tk. őrölt bors
- tetejére: tojás, egész kömény, parmezán
A száraz hozzávalókat egy tálban elkeverjük, míg egy másikban a tojásokat, az olívaolajat, a citromlevet és a kókusztejet dolgozzuk homogénre.
A két keveréket összeöntjük és kézzel alaposan összegyúrjuk, majd pár percet pihentetjük, hogy a lisztek felvegyék a folyadékot, s ne ragadjon a massza.
Ezután a tésztát kettévesszük és egyenként téglalap alakúra nyújtjuk őket.
Hajtogatjuk, nyújtjuk, hajtogatjuk, nyújtjuk egészen addig, míg olyan szép formás nem lesz :)
Szilikonlappal bélelt tepsibe fektetjük, tetejüket lekenjük tojással és egész köménnyel, reszelt parmezánnal hintjük.
190 Celsius – fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
1. A lisztet átszitáltam. 2. Hozzáadtam a sót, élesztőt, elkevertem. Végül hozzáadtam a langyos vizet, ecetet, olajat és alaposan kidagasztottam. Letakartam, félretette...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt meleg folyadékban feloldjuk, belekeverjük a sót és a cukrot és egy kevéske lisztet. Meleg helyen hagyjuk kicsit kelni. Közben minden fanatizmus nélkül szétdörzsöljük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelfuttatom az élesztőt a langyos tejben. Az alapanyagokat egy tálban összegyúrom és duplájára kelesztem. Kinyújtom a tésztát, és 2 cm széles csíkokat vágok . Olajozott formára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt és a cukrot elkeverjük a langyos tejben. Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, a vizet és az élesztős tejet. Könnyű, lágy tésztát dagasztunk, amit kelesztőtá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű