A tésztához
300 ml 2,8%-os tej
2 evőkanál kristálycukor
50 g élesztő (friss)
600 g búzaliszt (BL55)
100 g vaj (olvasztott)
0.5 teáskanál só
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
A töltelékhez
12 evőkanál kristálycukor
10 teáskanál kakaópor - holland
100 g vaj
A kenéshez
1 db tojás
Tálba öntjük a langyos tejet, hozzáadjuk a kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd elkeverjük benne, és 10 perc alatt felfuttatjuk.
Tálba tesszük a lisztet és hozzáöntjük a tejes masszát, az olvastott vajat és a tojást. Keverjük, össze majd kezdjük el jól összedolgozni, itt fokozatosan adagoljunk még hozzá annyi lisztet és addig dagasszuk, míg lágy tésztát kapunk.konyharuhával letakarjuk és meleg helyre téve 40 percig kelesztjük.
Lisztezett deszkára tesszük, és jó nagyra kinyújtjuk, nekem az egész gyúrólapot befedi. (60*40 cm)
A töltelékhez való cukrot és kakaóport összekeverjük egy tálban és félretesszük.
A vajat megolvasztjuk, ráöntjük a tésztára és egy ecsettel egyenletesen elkenjük rajta.
A cukros kakaóval egyenletesen behintjük a vajas felületet.
Jó szorosan feltekerjük.
1,5-2 cm széles szeletekre vágjuk.Szükség esetén kezünkkel kicsit lapítsuk ki a csigákat.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 20 percig pihentetjük.
A tojást egy kis tálba villával felverjük, és ezzel megkenjük a csigákat. 200 C fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük.
A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval és a cukorral. A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, elkeverjük, de futtatni nem kell. A liszt közepébe mélyedést kés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, a cukorral simára keverjük. Felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval egy tálban, a közepébe mélyedést készítünk. Beleö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszedolgozni,2x15 percig keleszteni. 18 felé osztani,kettesével összefonni. Közbe a sütöt 190 fokra melegíteni,addig még kel. Tojással lekenni,magokkal megszórni. Sütés 20-20 p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból lágy, ragacsos tésztát dagasztunk. Ezután a tésztát egy deszkára borítjuk, megszórjuk egy félmaroknyi liszttel, picit átgyúrjuk, majd öt egyenlő részre osztjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz