(350 grammos kenyérhez, vagy 4 zsemléhez):
75 g Szafi Fitt -CH szénhidrát csökkentő lisztkeverék (CH csökkentő lisztkeverék ITT!)
12 g Szafi Fitt bambuszrostliszt (bambuszrostliszt ITT!)
12 g foszfátmentes sütőpor
3 g Himalája só (Himalaya só ITT!)
1 g Szafi Fitt fokhagymapor (ezt használtam!) - nem lesz fokhagyma íze, de nagyon kell bele szerintem
3 db M-es tojás
3 db M-es tojásfehérje
90 g langyos víz
A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük össze, majd dolgozzuk össze őket.
5 perc pihentetés után, a tésztából nedves kézzel formázzunk kenyeret, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.
Formázható belőle bagett, zsemle, császár zsemle és kifli is, úgy 4 db. jön ki belőle!
Tetejét éles késsel vágjuk be mélyen.
Sütés:
Előmelegített 175 fokos légkeveréses sütőben 55 perc.
(Légkeverés nélküli előmelegített sütőben 200 fokon 1 óra a sütési idő a kenyérnél!!!)
Kifli, zsemle és bagett esetén 175 fokos légkeveréses sütőben 35 perc.
A száraz hozzávalókat összekeverem, majd hozzáadom a nedves hozzávalókat, jól összekeverem, hagyom 10 percig állni, majd kis zsömléket formázok olajos vagy vizes kézzel). Sütőpapír...
Elkészítési idő: 10 min + 50 min1.) 2 tojást összeturmixoltam egy doboz tonhallal és 1 kiskanál olajjal 2.) Ezt a masszát kisméretű szilikonos kenyérformába öntöttem és 10 perc alatt készre sütöttem előmelegítet...
Elkészítési idő:Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatom, majd a liszthez adom. A többi hozzávalóval együtt tésztát dagasztok. Langyos helyen duplájára kelesztem. A megkelt tésztát két ci...
Elkészítési idő: