(350 grammos kenyérhez, vagy 4 zsemléhez):
75 g Szafi Fitt -CH szénhidrát csökkentő lisztkeverék (CH csökkentő lisztkeverék ITT!)
12 g Szafi Fitt bambuszrostliszt (bambuszrostliszt ITT!)
12 g foszfátmentes sütőpor
3 g Himalája só (Himalaya só ITT!)
1 g Szafi Fitt fokhagymapor (ezt használtam!) - nem lesz fokhagyma íze, de nagyon kell bele szerintem
3 db M-es tojás
3 db M-es tojásfehérje
90 g langyos víz
A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük össze, majd dolgozzuk össze őket.
5 perc pihentetés után, a tésztából nedves kézzel formázzunk kenyeret, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.
Formázható belőle bagett, zsemle, császár zsemle és kifli is, úgy 4 db. jön ki belőle!
Tetejét éles késsel vágjuk be mélyen.
Sütés:
Előmelegített 175 fokos légkeveréses sütőben 55 perc.
(Légkeverés nélküli előmelegített sütőben 200 fokon 1 óra a sütési idő a kenyérnél!!!)
Kifli, zsemle és bagett esetén 175 fokos légkeveréses sütőben 35 perc.
Minden hozzávalót összekeverünk,dagasztjuk és kivajazott tálban hagyjuk kelni.Utána kinyújtjuk 3-5 cm vastagra,berácsozzuk a tetejét a diszités kedvéért és kiszaggatjuk,tepsire rak...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA fenti anyagokból keményebb tésztát készítünk és jól kigyúrjuk. Kinyújtjuk, háromszögletű darabokra vágjuk, közepére darált sonkát, vagy tarját teszünk. Kiflikké alakítjuk, tetejé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket a tálba mértem, hozzá a sikért és a sót, majd a kezecskémmel kevertem, kevertem (mindig az óramutató járásával megegyezően teszem :) amíg szellős lett. Minél több le...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Közepes. A hozzávalókból tésztát dagasztok, 6 cipót formálok belőle. 20 percet pihentetem a cipókat,ezalatt kikeverem a krémet.A 10 dkg vajat egy kissé felolvasztottam,majd hagytam vissz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű