öregtészta:
120 g liszt
80 g víz
4 g élesztő
1,5 dl tej
1,5 dl víz
2 tk. só
cs. aszkorbinsav
2 ek. burgonyapehely /elhagyható
25 dkg öregtészta
50 dkg liszt
1,5 élesztő /öreg nélkül 2-2,5
Dagasztani.1 ó kelés.4 felé osztani,vékony négyszögre nyújtani, egyik
csücskétől kezdve feltekerni.Duplára keleszteni kb.1 ó. Spriccelni, 200 fok 25-30 p.
Dagasztani, 35 - 40 perc kelesztés. 18 -20 fele osztani, gömbölyíteni,10-15 perc pihi. 28-30 cm rudakat sodorni, picit lisztezni. 2 rudat U alakúra hajtani, majd egymásra fekt...
Elkészítési idő:A lisztben elkeverjük a sót, a cukrot és az élesztőt. Hozzáadjuk az olvasztott vajat. Hozzáöntjük a tejet, és addig gyúrjuk, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Langyos...
Elkészítési idő: 60 percA tejet meglangyosítjuk a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és megszórjuk a tetejét kevés liszttel,majd hagyjuk felfutni. Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, majd a felfuto...
Elkészítési idő: 2 óraA langyos vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt - felfuttatjuk (kb. 10 perc). A liszteket leszitáljuk: a teljes kiőrlésű liszt rostjai a szitában maradnak, ezt h...
Elkészítési idő: