Családireceptkönyv.hu

Acma


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Adag: 8 db
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg Bl 80 liszt, 1 tk. só, 2 ek. cukor, 1 kk. sütőpor, 1 dl tej, 15 dkg. joghurt, 1 dl. étolaj, 1 tojás, 20 g. friss élesztő.
Tetejére. 1 tojás

Elkészítés:


A keverőtálamba tettem a lisztet a sót, cukrot kicsit összekevertem. közepébe mélyedést készítettem és beleöntöttem a tejet, joghurtot,, olajot, beleütöttem a tojást, és a tetejére morzsoltam az élesztőt. Kb 10 percig dagasztottam. Tálba tettem és eg óra alatt a duplájára kelesztettem. kelesztés után óvatosan kifordítottam a tálba és egy kicsit átgyúrtam. nyolc egyforma részre próbáltam vágni, majd gömbölyítettem és hagytam 20 percet pihenni. pihenés után rudakat sodortam belőlük majd félbehajtottam és ellentétesen csavartam rajtuk egyet, karikába hajlítottam és a szabadon álló végét felülről hurokba dugtam, majd megigazgattam. A sütőt előmelegítettem 180 fokra, addig az acma újra megkelt. Tetejét felvert tojással bekentem és 20 perc alatt készre sütöttem

Acma

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kenyér 2
Kenyér 2

A lisztet, a langyos vízben elkevert porélesztővel, a sóval, olajjal összegyúrom. majd egy órát kelesztem, a kenyérsütő formát kivajazom és a kenyértésztát formázás után a formába...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Norita
Rozsos bucik
Rozsos bucik

Minden hozzávalót a keverőedénybe tettem és 10 percig dagasztottam. Tálba tettem és 1,5 óra duplájára kelesztettem. Nekem a rozsos és a teljes kiőrlésű lisztből készült kenyereim l...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Zsúr kenyér
Zsúr kenyér

A hozzávalókból rugalmas, hólyagos tésztát dagasztok. Kelesztőtálban duplájára kelesztem. Enyhén lisztezett felületre borítom, majd veknit formázok belőle. Sütőzacskóba, vagy süt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk