50 dkg Bl 80 liszt, 1 tk. só, 2 ek. cukor, 1 kk. sütőpor, 1 dl tej, 15 dkg. joghurt, 1 dl. étolaj, 1 tojás, 20 g. friss élesztő.
Tetejére. 1 tojás
A keverőtálamba tettem a lisztet a sót, cukrot kicsit összekevertem. közepébe mélyedést készítettem és beleöntöttem a tejet, joghurtot,, olajot, beleütöttem a tojást, és a tetejére morzsoltam az élesztőt. Kb 10 percig dagasztottam. Tálba tettem és eg óra alatt a duplájára kelesztettem. kelesztés után óvatosan kifordítottam a tálba és egy kicsit átgyúrtam. nyolc egyforma részre próbáltam vágni, majd gömbölyítettem és hagytam 20 percet pihenni. pihenés után rudakat sodortam belőlük majd félbehajtottam és ellentétesen csavartam rajtuk egyet, karikába hajlítottam és a szabadon álló végét felülről hurokba dugtam, majd megigazgattam. A sütőt előmelegítettem 180 fokra, addig az acma újra megkelt. Tetejét felvert tojással bekentem és 20 perc alatt készre sütöttem
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (a vizet lassan adagolva), kb. 15-20 percet pihentetjük. Az almát meghámozzuk, apró darabokra vágjuk, megszórjuk édesítővel, hozzáadjuk az aromát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukorral felfuttatom.A többi hozzávalókat nagyobb tálba rakom a felfuttatót élesztővel kidolgozzuk a tésztánkat.Letakarva meleg helyen kelesztem.Vagy csinálhatjuk ken...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, élesztőt, sót, amarántot kimérjük, összekeverjük, hozzáadjuk a tejet, kicsit összegyúrjuk, majd az olajat is hozzáadva rugalmas tésztát gyúrunk. (Bepakolni mindent a ken...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű