80dkg liszt,
14dkg olvasztott margarin,
3 evőkanál olaj,
só,
5dkg élesztő,
kb. 4dl tej,
3 teáskanál cukor,
1 egész tojás,
1 tojássárgája,
pici szódabikarbóna
Pizzás töltelék:
pizzaszósz,
sonka,
kukorica,
reszelt sajt,
Kakaós:
olvasztott vaj, a tészta megkenéséhez
kakaó, cukor, vaníliáscukor
A z élesztőt cukjros langyos tejben felfuttatjuk, a lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, szódabikarbónát, összekeverjük, mélyedést készítünk a közepébe beleöntjük az olajat, a tojásokat, a maradék tejet, és a felfuttatott élesztőt, kissé kidagasztjuk, majd apránként hozzá öntjük az olvasztott vajat, jól kidolgozzuk, duplájára kelesztjük, ha megkelt ketté vesszük, az egyik cipót kinyújtjuk négyszög alakúra, megkenjük pizzaszósszal, megszórjuk apróra vágott sonkával, kukoricával, reszelt sajttal, jó szorosan feltekerjük, éles késsel felvágjuk, tepsire rakjuk, kezünkkel kicsit lelapítjuk, hagyjuk kelni,
A kakaósnak szintén négyszögre nyújtjuk a tésztát, majd olvasztott vajjal, vagy olajjal megkenjük, rászitáljuk a kakaót, megszórjuk cukorral, feltekerjük és cérna segítségével felszeleteljük, tepsibe rakjuk és hagyjuk kelni. Ha megkeltek, olvasztott vajjal megkenjük, a kakaós, ha megsült amint kivettük a sütőből rögtön meglocsoljuk, kevés cukros tejjel.
Gőzös sütőben sütjük!
A hozzávalókat összekeverem, langyos helyen kelni hagyjuk, majd vajjal kikent sütőtálba teszem, lefedve 45 percig sütöm. Az utolsó 5 percnél a fedőt leveszem és ropogósra sütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból dagasszunk puha, rugalmas tésztát. Kenyérsütő gépben: Szitáljuk át a liszteket, tegyük a tartály aljába, erre tegyük az egyik sarokba a sót, a másikba a cukrot,...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KözepesA tejet fel langyosítom és az élesztőt fel futtatom benne aztán az egészet jól össze dolgozom és két órára a hütőbe teszem !Utána kb 3-miliméterre nyújtom megszórom a tetejét sajtt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz összes hozzávalót kb. 15-20 perc alatt összedagasztjuk. Eleinte elég ragacsos a tészta, de idővel egyre kezelhetőbb lesz. Ha 10 perc után sem válik el tökéletesen az edénytől va...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű