400 g finomliszt
100 g rétesliszt
250 g vaj
280 ml tej
25 g élesztő
50 g olaj
100 g porcukor
8 g só
A töltelékhez:
3 ek kakaópor (jó minőségű, keserű)
2 ek porcukor
50 g olvasztott vaj
Hajtogatott tésztával kezdünk – a fenti anyaghányaddal –, amelynek az elkészítését a a vajas tészta receptnél. A különbség annyi, hogy a hűtés után csak egy dupla hajtással (nem a hivatalos leveles, hanem a második, mindkét irányból behajtós művelettel) folytatom a munkát.
Ezután félcentisre nyújtom a tésztát, törekszem arra, hogy teljesen sarkos, egyenletes legyen.Az olvasztott vajjal alaposan megkenem a tésztát.Megszórom a kakaópor és a porcukor keverékével.Szorosan feltekerem a tésztát.Éles késsel másfél centis korongokat vágok belőle.220 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütöm, porcukorral megszórom.
Másnap is puha lesz, már amennyiben marad belőle.
élesztő, tej, cukor... meg langyosítom... az összes hozzávalóból dagasztunk egy közepesen lágy rugalmas tésztát.... 30 perc kelesztés jön... ezután 12 db..ra vágom... kigömbölyít...
Elkészítési idő:A langyos tejben elkeverem az élesztőt és a cukrot, hagyom felfutni, majd a kimért liszt közepébe öntöm, és annyit keverek a lisztből a tejhez, hogy galuska állagú tésztát kapjak....
Elkészítési idő:https://www.facebook.com/olcsoreceptek/videos/1828402883855272/
Elkészítési idő: