50 dkg liszt
3 dkg élesztő
1,5 tk cukor
1,5 tk só
14 dl tej
1,3 dl víz
3 ek tejföl
0,5 dl olaj
szórás: mag
kenés:tojás
Dagaszt, puha tészta. 45 perc pihi
8 fele oszt,gömbölyít. 10 - 15 perc pihi
Nyújt 20 - 25 cm hosszú,6 - 8 cm széles, felteker
25 perc pihi
Bevág átlósan
leken: tojás
200 fok, gőz, 20 - 25 perc
-A kidagasztott tésztát 45 percig hagyjuk kelni. -Lisztezett deszkán kerekre kinyújtjuk a tésztát, majd 8 felé vágjuk. -5-10 percig pihentetjük, hogy könnyebben tudjuk a tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra kapcsoljuk! A száraz hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk, majd a közepébe beleöntjük a kefirt és a vizet. Kézzel olyan tessék-lássék módra összedolgozzuk, tényle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos szójaitalban keverjük el a cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt, és 10 percre tegyük meleg helyre, hogy felfusson. Közben egy nagyobb tálban keverjük össze a liszt...
Elkészítési idő: kb. 2,5 óra Nehézség: KönnyűA kenyér összeállítása. Minden hozzávalót egy dagasztótálba teszek, és addig dagasztom, amíg szép fényes, hólyagos nem lesz, (nem szabad, hogy ragadós legyen) könnyen formázható,...
Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: Könnyű