Családireceptkönyv.hu

Friss, puha kenyér nem csak cukorbetegeknek


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


22,5 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
22,5 dkg teljes kiőrlésű durumliszt
3 dkg szőlőmagliszt
1 ek. sikér
2 csapott tk. só
2 ek. olívaolaj
7g (1 csomag) szárított élesztő
4 dl langyos víz

Elkészítés:


A hozzávalókat összegyúrjuk, egy kiolajozott kenyérsütőformába (az enyém kb. 30x10 cm-es) helyezzük, és legalább 1 órát meleg, huzatmentes helyen kelesztjük.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
Ha kellően meleg a sütő, akkor 25 percig sütjük a megkelt tésztát, majd gyorsan kiborítjuk a formából, és egy ecset segítségével megkenjük a tetejét vízzel, és már sütőforma nélkül tesszük vissza még 10 percre a kenyerünket (így lesz egy kis ropogós kérge).
A számok:

Nekem ebből a kenyérből 28 szeletem lett.
1 szelet kenyérben 9,67 g szénhidrát van.
10 dkg kenyérben 33,83 g ch van.
A teljes kenyérben (kb. 80 dkg-os) összesen 270,66 g ch van.
Jó étvágyat! :-)

Friss, puha kenyér nem csak cukorbetegeknek

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karfiolos-spenótos kenyér
Karfiolos-spenótos kenyér

A karfiolt aprítóban rizsszem méretűre daráljuk. Egy serpenyőben a karfiolt és a kétféle hagymát 10 perc alatt átsütjük. Egy tálba beleütjük a tojásokat, hozzákeverjük a karfiolt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lakatos
Dia zsömle
Dia zsömle

A víz kivételével mindent a tálba teszünk, az élesztőt belemorzsoljuk, majd a langyos vizet folyamatosan hozzátesszük.Kb. fél óráig kelesztjük, majd 9 egyforma gombócot szaggatunk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mónika
Olajos kifli
Olajos kifli

Elkészítése: 1. A liszttel elmorzsoljuk a cukrot és az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. 2. Négy gombócra osztjuk a tésztát, gömbölygetjük, majd öt per...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Paleo medvehagymás császárzsemle
Paleo medvehagymás császárzsemle

A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük össze, majd dolgozzuk össze, és tegyük félre pihentetni. Ezalatt a kókuszzsíron 5 perc alatt pároljuk puhára a medveha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk