Családireceptkönyv.hu

Friss, puha kenyér nem csak cukorbetegeknek


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


22,5 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
22,5 dkg teljes kiőrlésű durumliszt
3 dkg szőlőmagliszt
1 ek. sikér
2 csapott tk. só
2 ek. olívaolaj
7g (1 csomag) szárított élesztő
4 dl langyos víz

Elkészítés:


A hozzávalókat összegyúrjuk, egy kiolajozott kenyérsütőformába (az enyém kb. 30x10 cm-es) helyezzük, és legalább 1 órát meleg, huzatmentes helyen kelesztjük.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
Ha kellően meleg a sütő, akkor 25 percig sütjük a megkelt tésztát, majd gyorsan kiborítjuk a formából, és egy ecset segítségével megkenjük a tetejét vízzel, és már sütőforma nélkül tesszük vissza még 10 percre a kenyerünket (így lesz egy kis ropogós kérge).
A számok:

Nekem ebből a kenyérből 28 szeletem lett.
1 szelet kenyérben 9,67 g szénhidrát van.
10 dkg kenyérben 33,83 g ch van.
A teljes kenyérben (kb. 80 dkg-os) összesen 270,66 g ch van.
Jó étvágyat! :-)

Friss, puha kenyér nem csak cukorbetegeknek

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ibolya
Vizes zsemle
Vizes zsemle

A vízben kevés liszt +cukor+ élesztő= felfuttatni, a többi hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrni, letakarva duplájára kel. Aztán átgyúrjuk, kis cipókat formázunk (kb 8 db) sütőpapír...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar kenyér
kenyér

6 evőkanál sót tettem bele és kicsivel több, mint 2 liter langyos vizet vett fel a liszt. Mikor az én kezeim elfáradtak a Zsuzsi dagasztotta, aztán még én is egy kicsit. Szóval...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Császárzsemle
Császárzsemle

A receptet a http://www.limarapeksege.hu/2010/04/csaszarzsemle-reggelire.html linken lehet megtalálni.

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk