Családireceptkönyv.hu

Kakaós csiga, túrós tésztából


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg tehéntúró
50 dkg finomliszt
1 dl tej
25 dkg porcukor
10 ek. étolaj
1 csipet só
1 csomag sütőpor
A töltelék:
10 dkg margarin
3 ek. kakaópor
5 ek. porcukor

Elkészítés:


A túrót egy tálba tesszük, villával szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk a porcukrot, sót, tejet és az étolajat. Az egészet robotgéppel simára keverjük, majd beletesszük a sütőporral átszitált lisztet és kézzel összegyúrjuk. A tésztát lisztezett deszkán kb. fél centi vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk a porcukorral elkevert kakaóporral és feltekerjük, mint a bejglit. Másfél-két centis szeleteket vágunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben megsütjük. /180 fokon 15-20 perc/ Ebből a mennyiségből nekem 20 darab lett.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Kakaós csiga, túrós tésztából

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Rozsos joghurtos riegel kenyér vagy buci
Rozsos joghurtos riegel kenyér vagy buci

Dagasztom, közben figyelem, kellhet bele még víz, ha nem elég lágy a tészta! Majd az utolsó pár percben hozzáadom a magkeveréket is. Kicsit lágy, ragadós a tészta, ilyennek kell le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Zsemle (Szafi)
Zsemle (Szafi)

Mérjük ki egy edénybe a lisztkeverék kivételével a többi hozzávalót, keverjük el jó alaposan egy kézi habverővel, majd adjuk hozzá a lisztet is, és gyors mozdulatokkal dolgozzuk el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Túrós és almás mákos házi rétes
Túrós és almás mákos házi rétes

A hozzávalókból kalács lágyságú tésztát készítesz. Ezt vékonyra kinyújtod. A lisztből és a zsírból vagy sütőmargarinból, csinálsz egy egyszerű rántást, és ezzel megkened a kinyújto...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Erdélyi magvas-krumplis kenyér
Erdélyi magvas-krumplis kenyér

A liszt negyedéből az élesztőből és 5 deci vízből kovászt készítek. Elkeverem egy plasztik tálban, majd lefóliázom, letakarom konyharuhával és hagyom érlelődni a kovászt 3 órát. 2...

Elkészítési idő: 360 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk