menu

Családireceptkönyv.hu

Formakenyér a szegedi cipó receptje szerint


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg BL80 liszt
3,5dl tej
3 dkg élesztő
1 evő kanál cukor
1 evő kanál só
7 dkg olv. vaj

Elkészítés:


Négyszer hajtogattam, úgy 20 percenként, aztán ellapogattam, feltekertem, formába tettem, hagytam kelni 20 percig. Nagyon ferdén bevágtam, megint hagytam kicsit kelni. Megkentem felvert tojással, megszórtam szezámmaggal a másikat lenmaggal, és be a sütőbe. Fél órát sült...

Formakenyér a szegedi cipó receptje szerint

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Norita
Rozsos bucik
Rozsos bucik

Minden hozzávalót a keverőedénybe tettem és 10 percig dagasztottam. Tálba tettem és 1,5 óra duplájára kelesztettem. Nekem a rozsos és a teljes kiőrlésű lisztből készült kenyereim l...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kenyér
Kenyér

összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gomboccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig liszt függő kétszer 40 perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Croissant
Croissant

1. Egy kisebb tálban keverd össze a lisztet, a cukrot és a sót! Ez a száraz keverék. 2. Egy nagy tálban oldd fel az élesztőt a langyos vízben! Ez a nedves keverék. 3. A száraz k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vizes zsemle
Vizes zsemle

Fél órát kelesztettem,majd az egészet újra átgyúrtam.Tettem ezt azért,mert,amit eddig csináltam kiéreztem az élesztő szagát.Rögeszmém lett,hogy a receptek azért nem jók,mert nem do...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk