60 dkg BL80 liszt
3,5dl tej
3 dkg élesztő
1 evő kanál cukor
1 evő kanál só
7 dkg olv. vaj
Négyszer hajtogattam, úgy 20 percenként, aztán ellapogattam, feltekertem, formába tettem, hagytam kelni 20 percig. Nagyon ferdén bevágtam, megint hagytam kicsit kelni. Megkentem felvert tojással, megszórtam szezámmaggal a másikat lenmaggal, és be a sütőbe. Fél órát sült...
1. A lisztet a dagasztótálba mérjük, majd a közepébe mélyedést vájunk, és beleöntjük a langyos tejet, amibe belemorzsoljuk az élesztőt. 2. Hozzáadjuk a többi összetevőt, és lágy...
Elkészítési idő: 2 óraKülön edényben keverjük össze a száraz és folyékony alapanyagokat, majd öntsük egybe és gyúrjuk össze. 5 percig pihentessük a tésztát. Ezután bambuszrostliszttel megszórt munkafe...
Elkészítési idő:A magvakat száraz serpenyőben megpirítom, lassú tűzön, mikor elkezdenek pattogni, leveszem, kihűtöm és elfelezem, egyik rész megy a tésztába, másik egy megfelelő méretű tányérba, e...
Elkészítési idő:A megtisztított és kockára vágott krumplit megfőzzük, leszűrjük és összetörjük. Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és a cukorral meghintve hagyjuk felfutni. A liszt...
Elkészítési idő: