60 dkg BL80 liszt
3,5dl tej
3 dkg élesztő
1 evő kanál cukor
1 evő kanál só
7 dkg olv. vaj
Négyszer hajtogattam, úgy 20 percenként, aztán ellapogattam, feltekertem, formába tettem, hagytam kelni 20 percig. Nagyon ferdén bevágtam, megint hagytam kicsit kelni. Megkentem felvert tojással, megszórtam szezámmaggal a másikat lenmaggal, és be a sütőbe. Fél órát sült...
A lisztet összekeverjük a sóval, és a szódabikarbónával, majd hozzáadjuk a köménymagot. Ekkor kerül bele a natúr joghurt, amivel alaposan elkeverjük, majd kézzel összegyúrjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű250 g lisztből, 25 g élesztőből, csipetnyi cukorból és megfelelő mennyiségű langyos tejből lágy kovászt készítünk. Ha jól megkelt összedolgozzuk 750 g liszttel, 20 g sóval, kávéska...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCukros tejben futtattam az élesztőt. A tojást a vajat ,a liszttel elmorzsoltam. Ha még szükséges egy kevés langyos vízzel pótolni szoktam,hogy a tészta megfelelően összeálljon....
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: NehézAz élesztőt kis langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk a tésztát. Letakarva kb. ½ órát pihentetjük, majd kinyújtjuk, megkenjük pizzakrémmel, meg...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű