60 dkg BL80 liszt
3,5dl tej
3 dkg élesztő
1 evő kanál cukor
1 evő kanál só
7 dkg olv. vaj
Négyszer hajtogattam, úgy 20 percenként, aztán ellapogattam, feltekertem, formába tettem, hagytam kelni 20 percig. Nagyon ferdén bevágtam, megint hagytam kicsit kelni. Megkentem felvert tojással, megszórtam szezámmaggal a másikat lenmaggal, és be a sütőbe. Fél órát sült...
A hozzávalókból, a vaj kivételével tésztát dagasztottam, majd hűtőbe tettem 1-1,5 órára. Ezután nyolc egyforma darabba vágom, gömbölyítem őket, majd mindet kinyújtom jó vékonyra, k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz öregtésztát egy tálba tesszük, hozzáadjuk a 10 dkg kenyérlisztet, 10 dkg TK búzalisztet 1 tk barnacukrot, 2 dkg élesztőt és 280 ml langyos vizet. Jó alaposan kidagasztjuk és 45...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzeket lazán összedolgozom,cipot formázok belőle, majd meglapítom a közepére rakom a paradicsomot, kissé belenyomkodom majd a széleit ráhajtogatom, megfordítom sütőlapra helyezem,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot és a sót, a liszthez adjuk, és annyi vízzel gyúrjuk ki, hogy lágy kenyértészta állagú masszát kapjunk. Letakarva 1 órát kelesz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű