50 dkg liszt
2 ek olaj
2,5 élesztő v.7 g por
1,5 dl víz
1,5 dl tej
2 tk só
1 tk cukor
Élesztő, cukor fut. Liszt,só, tej, olaj, víz dagaszt.
Hengert formál, 8 felé oszt. 30 perc kel.
10 x 20 cm nyújt, felteker. 30 perc pihi.
Vízzel spiccel. 200 fok 20 - 25 perc. Alsó-felső sütés.
Spiccel
A tálba bele teszek . 20 dkg lisztet, rámorzsolom az élesztőt s langyos vízzel szétt keverem /kovász/, közben a megpucolt krumplit felteszem főzni sós vízbe. Várok 2-3 órát s a kov...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKimérjük a lisztet, és egy evőkanállal elveszünk belőle, amit összeforgatunk a lecsepegtetett, felszeletelt olajbogyóval. A tejben elkeverjük a cukrot és a szárított élesztőt, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk annyira hogy kellemes meleg legyen, de ne forró. A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélye...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA tésztához mérjük ki a hozzávalókat, keverjük össze mindet a liszten kívül – végül dolgozzuk el benne a lisztet is. Várjunk 5 percet. Addig keverjük össze a túrókrém hozzávalóit....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz