60 dkg liszt
2 dkg élesztő
2 dl langyos tej
2 evőkanál cukor
1 teáskanál só
1 evőkanál olaj
1 db tojás
170 gr kefír, vagy joghurt, aludttej
Ezt jól ősze dagasztom majd le takarva kelni hagyom. Miután megkelt, lisztezett felületre borítom és 9 egyforma, kb. 120 g-os darabba vágom a tésztát. Egyenként megformázom a zsemléket, majd sütőpapírral bélelt tepsire ültetem őket. Hagyom ismét duplájára kelni, lekenem felvert tojással, és 180 fokos sütőben sütöm kb. 18 pecig.
Az élesztőt langyos, cukrot tejben felfuttatjuk, majd jól összedolgozzuk a többi hozzávalóval. 4 egyenlő részre osztjuk a tésztát és fél órát pihentetjük. Pihentetés után kör al...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból rugalmas, puha tésztát dagasztunk, 12 részre osztjuk, és zsemlékké gömbölyítjük. Megforgatjuk az olvasztott vajban, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd megszó...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA morzsolt élesztőre kevés cukrot szórunk, felöntjük egy deci langyos vízzel, összekeverjük, és megvárjuk, míg megkel. A vöröshagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és két evőkan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉs a hamisítatlan strandhangulatot idéző fokhagymás kencéhez négy gerezd fokhagymát, négy evőkanál olajat, egy púpos mokkáskanál sót és három-négy evőkanál vizet keverünk össze. Ez...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű