Tészta hozzávalói (9 db-hoz):
* 60 g Szafi rostkeverék
* 1 kiskanál só
* 1 g szódabikarbóna
* 40 g langyos cocomas
* 70 g langyos víz
* 2 db szoba hőmérsékletű M-es tojás
És a fűszerek: bors, cayennebors, fokhagymapor, bazsalikom, szárított snidling, oregano
A töltelékhez:
Medvehagyma pesto, sajtkrém, sajt, sonka, 1 apróra vágott vöröshagyma
A tésztát összegúrjuk majd kinyújtjuk vékonyra, Érdemes tényleg vékonyra nyújtani, hogy ne legyen vastag a kész csigában a tészta, inkább a töltelék domináljon. Megkenjük a pestova és a sajtkrémmel, majd megy rá a hagyma, sonka, sajt. Feltekerjük, felszeleteljük. A csigák tetejét itt is lekentem cocomassal, amibe szintén tettem egy kis borsot, cayenneborsot. 150 fokon 30 percig sütöttem légkeveréssel és alsó felső sütéssel.
1. Az alapanyagok kimérése után a lisztet és a margarint vagy a vajat addig kell összemorzsolni, míg a zsiradék teljesen körülveszi a liszt szemcséket. Ezután hozzá kell adni a töb...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: KönnyűA hideg vajat a liszttel, a cukorral összedarált dióval, és a tojással gyorsan eldolgozzuk, rövid időre hűtőbe rakjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk és ujjformára hengergetjük, majd kb....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy műanyag tálban a tejet, a vajat és a cukrot felmelegítjük mikrohullámú sütőben. Ha nincs mikró, akkor tűzhelyen, tűzálló edényben. Csak meleg legyen, ne forró. 2. Ezután ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba mérjük beekeverjük a sót, majd mélyedést csinálunk a közepébe. Ide szórjuk a cukrot és rámorzsoljuk az élesztőt. Ráöntjük a kézmelegre melegített tejet. Várunk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű