300 g búzaliszt (BL55)
250 g margarin
1 evőkanál ételecet (10%-os)
6 evőkanál víz
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk hozzáadjuk a többit és összegyúrjuk.Amíg a töltelék készül addig pihentetjük. Utána kinyújtjuk, formára vágjuk, töltjük.180 C fokos sütőben megsütjük. Kb. 15-20 perc alatt.
A 200 g lisztet tálba szitáltam, hozzáadtam a cukrot és a közepébe öntöttem a vizet. Belemorzsoltam a 20 g friss élesztőt, alaposan összekevertem. Lefedtem egy tányérral a tála...
Elkészítési idő: 1 óra 15 p Nehézség: KözepesA burgonyát héjában megfőzzük,melegen áttörjük.A vajat a cukorral habosra keverjük,beledolgozzuk a tejfölt,a burgonyát és egy tojást.Összegyúrjuk a sütőporos liszttel,jól formázhat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vízben kevés liszt +cukor+ élesztő= felfuttatni, a többi hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrni, letakarva duplájára kel. Aztán átgyúrjuk, kis cipókat formázunk (kb 8 db) sütőpapír...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 tojás a kenéshez Elkészítése: 1. Egy fél bögre tejet meglangyosítunk, belekeverjük a cukrot, és felfuttatjuk vele az élesztőt. 2. Egy nagyobb tálba belemérjük a lisztet é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű