tésztához :
500 g liszt
80g lágy margarin
60 g cukor
2 tojássárgája
40g élesztő,
2 cs. vaníliás cukor
1 csipet só
1.5- 3 dl tej
reszelt citromhéj
töltelék :
Nesquik kakaóport izlés szerinti mennyiség
tetejére
1,5 dl tej, 1 cs. vaníliás cukor, 1 evőkanál cukor
: Az élesztőt futtasd fel egy kevés tejjel és cukorral.
A többi hozzávalót a tej kivételével tedd egy tálba. Ha az élesztő felfutott add a többi hozzávalóhoz, a tejet viszont csak fokozatosan öntsd hozzá. Gyúrj egy lágy kelt tésztát.
Fontos, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá, mert nem tudhatjuk, hogy pontosan mennyit fog a liszt felvenni. Nekem pl. pontosan 2 dl kellett hozzá.
Meleg helyen letakarva kelesszük kb. fél órát.
Közben készítsük el a tölteléket.
Ha a tészta megkelt vágjuk kétrészre lisztes felületen nyújtsuk téglalap alakúra, kenjük le az egész tésztát olajjal ( vagy olvasztott margarinnal ) A töltelékkel szórjuk meg bőven a tésztát és tekerjük fel mint a piskóta roládot. Vágjuk őket 1.5 cm-es vastagságúra és tegyük őket a sütőpapírral kibélelt formába egymástól 1 – 2 cm távolságra. Meleg helyen kb. 15 percet még kelesszük. Előmelegített sütőben, 160 – 170 fokon kb. 25 perc alatt süssük készre. Sütés közben 2 –szer kenegessük meg a tetejüket a cukros tejjel, finom ízt ad neki.
kb. 40 db normál méretű kakaós csiga készülhet belőle.
Elkészítés: 1,5 dl tejet meglangyosítunk (52 fok), 1 evőkanál cukorral és az élesztővel elkeverjük, langyos helyre tesszük. A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a porcukorral és egy c...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztféléket, az élesztőport és a sikért, illetve az aszkorbinsavat forgasd össze. A vizet és a joghurtot keverd össze a sóval, majd ezt a lét öntsd a kenyérsütő gépbe....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból a szokásos módon tésztát dagasztottam, kicsit lágyabbra mint a kenyértészta. Duplájára kelesztettem a kelesztőtálba, majd enyhén lisztezett felületre borítottam. 6...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA tejet langyosítsuk meg, majd keverjük el benne a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt és 5-10 percre tegyük félre felfutni. A dagasztó tálba mérjük bele a lisztet, sót, olajat,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű