Családireceptkönyv.hu

kakaós csiga


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


tésztához :
500 g liszt
80g lágy margarin
60 g cukor
2 tojássárgája
40g élesztő,
2 cs. vaníliás cukor
1 csipet só
1.5- 3 dl tej
reszelt citromhéj

töltelék :
Nesquik kakaóport izlés szerinti mennyiség



tetejére
1,5 dl tej, 1 cs. vaníliás cukor, 1 evőkanál cukor


Elkészítés:


: Az élesztőt futtasd fel egy kevés tejjel és cukorral.

A többi hozzávalót a tej kivételével tedd egy tálba. Ha az élesztő felfutott add a többi hozzávalóhoz, a tejet viszont csak fokozatosan öntsd hozzá. Gyúrj egy lágy kelt tésztát.

Fontos, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá, mert nem tudhatjuk, hogy pontosan mennyit fog a liszt felvenni. Nekem pl. pontosan 2 dl kellett hozzá.

Meleg helyen letakarva kelesszük kb. fél órát.

Közben készítsük el a tölteléket.



Ha a tészta megkelt vágjuk kétrészre lisztes felületen nyújtsuk téglalap alakúra, kenjük le az egész tésztát olajjal ( vagy olvasztott margarinnal ) A töltelékkel szórjuk meg bőven a tésztát és tekerjük fel mint a piskóta roládot. Vágjuk őket 1.5 cm-es vastagságúra és tegyük őket a sütőpapírral kibélelt formába egymástól 1 – 2 cm távolságra. Meleg helyen kb. 15 percet még kelesszük. Előmelegített sütőben, 160 – 170 fokon kb. 25 perc alatt süssük készre. Sütés közben 2 –szer kenegessük meg a tetejüket a cukros tejjel, finom ízt ad neki.

kb. 40 db normál méretű kakaós csiga készülhet belőle.

kakaós csiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Rozsos-diós gyökérkenyér
Rozsos-diós gyökérkenyér

A kovász hoz előző este összegyúrtam a hozzávalókat, keményebb tésztát kaptam, amit egy tálban letakarva hagytam éjszakára pihenni. Másnapra nem lesz olyan habzó, térfogatát jóval...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Cukros briós, ahogyan én szeretem
Cukros briós, ahogyan én szeretem

A fotó az internetről van! Nem saját, csupán a fonás miatt tettem fel. Összekeverem a liszttel a porcukrot, a felfuttatott élesztőt és a tejet. Picit hagyok a 2,5 dl.ből, mert...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vajas Satos Kifli
Vajas Satos Kifli

lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval. Közepébe mélyedést készítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és felöntjük egy kis langyos tejjel. Megvárjuk, mí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bagett dagasztás nélküli tésztából
Bagett dagasztás nélküli tésztából

Keverjük el langyos vízben a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és egy erősebb spatulával, vagy fakanál nyelével keverjük össze. Szitáljuk össze a liszteket, keverjük bele a sót...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk