tésztához :
500 g liszt
80g lágy margarin
60 g cukor
2 tojássárgája
40g élesztő,
2 cs. vaníliás cukor
1 csipet só
1.5- 3 dl tej
reszelt citromhéj
töltelék :
Nesquik kakaóport izlés szerinti mennyiség
tetejére
1,5 dl tej, 1 cs. vaníliás cukor, 1 evőkanál cukor
: Az élesztőt futtasd fel egy kevés tejjel és cukorral.
A többi hozzávalót a tej kivételével tedd egy tálba. Ha az élesztő felfutott add a többi hozzávalóhoz, a tejet viszont csak fokozatosan öntsd hozzá. Gyúrj egy lágy kelt tésztát.
Fontos, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá, mert nem tudhatjuk, hogy pontosan mennyit fog a liszt felvenni. Nekem pl. pontosan 2 dl kellett hozzá.
Meleg helyen letakarva kelesszük kb. fél órát.
Közben készítsük el a tölteléket.
Ha a tészta megkelt vágjuk kétrészre lisztes felületen nyújtsuk téglalap alakúra, kenjük le az egész tésztát olajjal ( vagy olvasztott margarinnal ) A töltelékkel szórjuk meg bőven a tésztát és tekerjük fel mint a piskóta roládot. Vágjuk őket 1.5 cm-es vastagságúra és tegyük őket a sütőpapírral kibélelt formába egymástól 1 – 2 cm távolságra. Meleg helyen kb. 15 percet még kelesszük. Előmelegített sütőben, 160 – 170 fokon kb. 25 perc alatt süssük készre. Sütés közben 2 –szer kenegessük meg a tetejüket a cukros tejjel, finom ízt ad neki.
kb. 40 db normál méretű kakaós csiga készülhet belőle.
Az élesztőt ne, futtassuk,hanem csak langyos tejbe eláztassuk kevés cukorral.A többi hozzávalóval jól kidolgozzuk,gyorsan de alaposan.Hüvös helyen pihentessük 15-20 percet. A tész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉlesztőt futtatni. Liszt, só, olvasztott vaj, élesztő és a maradék tej , dagasztani. Két részre osztani. Kerek lappá nyújtani, 40 cm , elvágni 8 részre. Egyesével vékony háro...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAtészta hozzávalóit beletesszük a kenyér-sütőgépbe, a következő sorrendet betartva: Alulra kerül a joghurt, tej, tojás, só. Erre öntjük a lisztet, majd a cukor, élesztő következik...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÁtgyúrtam,és a dagasztó gépbe raktam kb 15 percre Fél órát kelesztettem,majd az kinyomkodtam lassan a levegőt belőle és a széleit aláhajtogattam..A hajtogatás után újra kelesztet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű