15-2o dkg rozsliszt,2. dkg élesztő,csipet cukor,kb. egy dl.viz. ebből készitek kovászt
ha megkelt, de szoktam másnap folytatni:
1 kg. lisztbe,1 evőkanál só,1 evőkanál olaj,1 teás kanál citromlé
és annyi langyos viz, kb. 1.dl, vagy amennyivel jól gyúrható
tésztát kapunk
A hozzáadott víz mennyisége nem mindig egyforma. Csak addig gyúrom, míg simának nem érzem a tésztát. Kétszer kelesztem, a másodikat már a tepsiben, kb.: kétszer háromnegyed órát. Megkenem vízzel, majd 18o C.fokos sütőben megint kb. háromnegyed órát sütöm. Ha kivettem a sütőből, ismét megkenem vízzel. A teteje mÍg hűl, megpuhul. Sokat kísérleteztem, nekem ez vált be.
1 dl langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk. Egy nagy tálba tesszük a lisztet, közepébe mélyedést készítünk és beletesszük a tojások sárgáját, a cukrot,...
Elkészítési idő:Joghurtos kifli
Elkészítési idő:A cukorral és langyos tejjel felfuttatjuk az élesztőt. A vajat elmorzsoljuk a liszttel és a többi összetevővel tésztát gyúrunk. A tésztát 20 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk és mé...
Elkészítési idő: