20 dkg sima liszt (BL 55)
20 dkg kenyérliszt (BL 80)
1 evőkanál burgonyapehely
késhegynyi aszkorbinsav
2 evőkanál étolaj
2,5 dkg élesztő
2 kávéskanál só
kb. 2,2-3 dl langyos víz
Mindent bele a dagasztóba, robotgépbe, kinek mi van otthon és alaposan kidagasztjuk a tésztát. Kicsit lágyabb legyen, mint a kenyértészta.
Aztán pihentetjük, amíg kétszeresére nem dagad, kb.1 óra. Kivesszük a tálból, 8 részre vágjuk és egyenként gömbölyítjük őket. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és megint duplájára kelesztjük,kb.30 perc.
Mire megnőnek, a sütőt is bemelegítjük. A zsemléket vízzel bespricceljük, köztük a sütőpapírt is. Külön vizet én nem teszek a sütőbe.180-200 fokon , kb. 30-35 perc.
bedagasztottam, duplájára kelesztettem. Lisztezett felületre borítottam, majd 8-12 egyforma darabba vágtam. A darabokat kinyújtottam egy kb. téglalap formára. Az aljára tettem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRészletes recept a linken Az elkészítés menete: 1. Tészta dagasztása a zsiradék utólagos hozzáadásával 2. Tésztaérés: 45 perc 3. Tészta nyújtása, töltése, feltekerése, felvág...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe mérjük. Bedagasztjuk a tésztát, és kb. fél óra alatt duplájára kelesztjük. Lisztezett felületre borítjuk, majd három, egyforma darabb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű