1 kg liszt,
4 dl tej,
5 dkg élesztő,
2 tk cukor,
1 csipetnyi só,
2 tojás sárgája,
2 ek tejföl,
1,5 dl olaj,
Tetejére: tojássárgája,
Töltelék: cukrozatlan kakaó, - és kristálycukor keveréke,
Kenéshez, olvasztott margarin,
A tejet meglangyosítom. Belerakom a sót cukrot és az élesztőt. Felfuttatom.
Egy nagy tálba belerakom a lisztet, beleöntöm a felfuttatott élesztőt a tejfölt a tojást és az olajat.
Szokott módon kelt tésztát készítek.
Ha már megkelt, kb hat cipóra osztom.
Egyesével kinyújtom őket és megkenem az olvasztott margarinnal és megszórom a kakaós cukros keverékkel.
Szorosan feltekerem, és kb 4 centi vastagra szeletelem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, tetejét megkenem tojássárgával, és az előmelegített sütőbe rakom.
Szép pirosra sütjük.
A langyos cukros tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, majd pár erc alatt futtassuk fel. A felolvasztott langyos vajat és a tejfölt tegyük a tálba, majd öntsük hozzá a felfuttatott é...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűEgy tálban összekeverjük a lisztet, élesztőt, sót, cukrot és hozzáadjuk a meleg vizet. Először egy kanállal elkezdjük összekeverni a tésztát, utána pedig kézzel kissé bedagasztjuk...
Elkészítési idő: 5 óra Nehézség: Könnyű1. Kézi mixerrel vagy robotgéppel a túrót és a porcukrot krémesre keverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. 2. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot. A lisztet beleszitáljuk, a sót, az olajat hozzáadjuk. Dagasztógéppel lágy, de nem ragadós tésztát készítün...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes