1 kg liszt,
4 dl tej,
5 dkg élesztő,
2 tk cukor,
1 csipetnyi só,
2 tojás sárgája,
2 ek tejföl,
1,5 dl olaj,
Tetejére: tojássárgája,
Töltelék: cukrozatlan kakaó, - és kristálycukor keveréke,
Kenéshez, olvasztott margarin,
A tejet meglangyosítom. Belerakom a sót cukrot és az élesztőt. Felfuttatom.
Egy nagy tálba belerakom a lisztet, beleöntöm a felfuttatott élesztőt a tejfölt a tojást és az olajat.
Szokott módon kelt tésztát készítek.
Ha már megkelt, kb hat cipóra osztom.
Egyesével kinyújtom őket és megkenem az olvasztott margarinnal és megszórom a kakaós cukros keverékkel.
Szorosan feltekerem, és kb 4 centi vastagra szeletelem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, tetejét megkenem tojássárgával, és az előmelegített sütőbe rakom.
Szép pirosra sütjük.
1-2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, majd hozzákeverjük a sót és a cukrot. A lisztbe beledolgozzuk a felfuttatott élesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát dagasztok. Ha szükséges kevés vízzet adok még hozzá, de csak óvatosan, mert a burgonya lágyítja a tésztát. Hagyom duplájára kelni. Egy nagyobb sütőtepsit sü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl langyos tejben a cukrot elkeverem, belemorzsolom az élesztőt, és felfuttatom , ami azt jelenti, hogy kb. 15 percre magára hagyom. Meg fog emelkedni, és buborékos lesz. Egy tá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtúró+tej+porcukor+tojás + liszt, s.por
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű