250gr. mandulaliszt
100gr útifümaghéjliszt.
1 csomag gluténmentes sütőpor
só
6 tojásfehérje
5dl forró víz
2 teáskanál fehérjepor
kevés citromlé
100gr. sült hagyma
A sütőt melegítsd elő 175fokra.
Keverd össze a száraz hozzávalókat..
Add hozzá felvert tojásfehérjéket (nem kell kemény habbá verni)
aztán a forró vizet.
Keverd csomómentesre.
Formázz belőle vizes kézzel zsömléket.
Süsd kb. 50 percig.
Pizzakövön sütöttem! Nem tudom segített -e rajta, azért lett finom puha, levegős?!
A tejet a cukorral meglangyosítom, belemorzsolom az élesztőt és meleg vizes tálba állítva felfuttatom. A lisztet megsózom és összemorzsolom a margarinnal. Hozzáadom a tojássárgá...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: KönnyűA tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk. A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt és...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűAz útifűmaghéj-őrleményt a vízben elkeverjük, félretesszük, amíg zselés állagúvá nem válik. A többi hozzávalót tálba mérjük, összekeverjük, majd az útifűmaghéjat is hozzáadva jól k...
Elkészítési idő: 1h35p Nehézség: Könnyű1. Meglangyosítjuk a vizes tejszínt, elkeverjük benne az élesztőt,. 2. A liszteket összekeverjük a nyírfacukorral, az élesztővel és 5 dkg puha vajjal egy dagasztókaros robotgép se...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes