Családireceptkönyv.hu

kelesztés nélküli kenyér pelyhekkel,magvakkal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 bögre liszt /én sima lisztet használtam/
1 bögre natúr müzli alap /zabkorpával,len-árpa-búza-rozs-szezám-zabpehellyel/
2 teáskanál só
egy teáskanál cukor
1 mokkáskanál szárított élesztő
1.5 bögre víz
magvak tetszés szerint /napraforgó, len, szezám, tök/
/én 2,5 dl-es bögrét használtam/

Elkészítés:


A szárazanyagokat /liszt, müzli alap, magvak, só, élesztő, cukor/ egy tálban összekevertem, majd hozzáadtam a vizet és azzal is összekevertem. Nem gyúrható, lágy masszánk lesz!
Egy konyharuhával letakartam és az asztalon /konyhapulton/ hagytam állni 10-12 órát!
Ezt követően jól lisztezett deszkára borítottan és hajtottam rajta egyet jobbról balra, majd felülről lefelé és a tetejét is megszórtam liszttel. Ismét letakartam konyharuhával és fél órát pihentettem.
A sütőt bemelegítettem és betettem a sütőedényt, hogy felforrósodjon. Én cserépedényt használtam, melyet korábban már beáztattam.
A letakart tésztát egy sütőpapírra helyeztem és az edény formájára alakítottam, majd a papírral együtt a már forró edénybe helyeztem, megszórtam magokkal és a sütőben kb. 200°-on sütöttem 40 percig lefedve, majd 10-15 percig fedő nélkül sütöttem. Az alsó polcra egy lábasba vizet helyeztem.
A megsült kenyeret a sütőpapírral kiemeltem a tálból, egy sütőrácsra helyeztem és még forrón vízzel megkentem.
Kihűlés után szeleteltem. Egy kicsit tömör, de nagyon ízletes kenyér lett belőle!

kelesztés nélküli kenyér pelyhekkel,magvakkal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Focaccia (olasz kenyérféle)
Focaccia (olasz kenyérféle)

A lisztet egy keverőtálba szórom és a közepére készített mélyedésbe beleszórom az élesztőt, és a cukrot. Beleöntöm a langyos vizet és nagyjábol összekeverem. Hozzáadom a sót és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Házi kifli
Házi kifli

1. 200 ml tejet meglangyosítunk, hozzákeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. 2. A liszthez hozzáadjuk a sót, tejport, olvasztott margarint, a marad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fahéjas csiga
Fahéjas csiga

A hozzávalókból kelt tésztát készítünk, és minimum fél órát hagyjuk kelni langyos helyen. Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk, megkenjük olajjal és m...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bögrés, dagasztás nélküli fehér kenyér – ropogós, bu
Bögrés, dagasztás nélküli fehér kenyér – ropogós, bu

1. A hozzávalókat kimérjük egy tálba. 2. Nagyjából az egészet összekeverjük egy villa segítségével. 3. Ezután összegyúrjuk. Nem kell tökéletesnek lennie, ez egy kétperces mutatvá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk