680gr liszt,68 gr porcukor,68 grvaj,3 tojássárgája,40 gr élesztő, 8 gr só,330 ml tej,1 tojás a lekenéshez.Dagaszt,20 perc múlva átgyúr, 20 perc pihi,10 gombóc,Szép zsemle alakúra formáz, 35 perc pihi,tojással lekenni,szezám,és 190c 20-25 perc sütés gőzös sütőben!
,Recept:Farkas Vilmostól.
A liszteket egy kelesztő tálba öntöm. Hozzáteszem az olajt, sót és az ecetet. Elmorzsolom. A szükséges víz mennyiség a liszt folyadékfelvevő képességétől függ. Tehát mindig csak ke...
Elkészítési idő: kb 3-4 óra Nehézség: Könnyű1. A cukrot, a tojásokat és a sót összekevertem. 2. Hozzáadtam a tejfölt, majd az olvasztott vajat, ezután rámorzsoltam az élesztőt, és ismét jól összekevertem az egészet. 3. A l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos tejben felfuttatom. A hozzávalókat alaposan kidagasztom. Hűtőben kel 1órát. Ha kivetettem a tésztát,8 részre osztom. Gömbölyűre formázom. Az első gombócot...
Elkészítési idő: 1,5+8,5 óra Nehézség: Közepes