680gr liszt,68 gr porcukor,68 grvaj,3 tojássárgája,40 gr élesztő, 8 gr só,330 ml tej,1 tojás a lekenéshez.Dagaszt,20 perc múlva átgyúr, 20 perc pihi,10 gombóc,Szép zsemle alakúra formáz, 35 perc pihi,tojással lekenni,szezám,és 190c 20-25 perc sütés gőzös sütőben!
,Recept:Farkas Vilmostól.
Összedagasztás után 20 perc pihentetés, majd darabolás 23 db lesz. A darabokat gömbölyíteni, egyenként beolajozni, ismét 20 perc pihentetés, majd kinyújtani, feltekerni. 30 perc p...
Elkészítési idő: Sütés:210 C fok Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe készítettem, majd a dagasztás programon egy nem túl lágy, jól nyújtható tésztát dagasztottam. A kikapcsolt gépben hagytam pihenni kb....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt a langyos cukros vízben felfuttatom 15 perc alatt. 2. Összekeverjük a lisztet a sóval, élesztővel és egy fél tojással. Pár percig dagasztom, hogy jó állaga legyen....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk. A liszteket a sóval, cukorral összekeverjük. Hozzáadjuk a megkelt élesztőt, a tojást és a többi tejjel jól kidagasztjuk. Utolján adj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes