Családireceptkönyv.hu

Házi kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg kenyérliszt

1/2 liter langyos víz, amennyit a liszt felvesz

5 dkg élesztő

2 dkg só

10 dkg kovász



A kovászhoz

7-8 dkg liszt

1 dkg élesztő

víz, amennyit a liszt felvesz

Elkészítés:


A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a langyos vízben elkevert élesztőt, a sót, a kovászt és folyamatosan adagoljuk hozzá a langyos vizet, miközben dagasztjuk a tésztát. Körülbelül ½ liter vizet vesz fel a liszt, természetesen ez a mennyiség lehet kicsivel több, vagy kevesebb is. Miután jól kidagasztottuk tésztát, langyos helyen letakarva ¼ órát hagyjuk kelni. Amikor a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk, majd megformázzuk és ismét hagyjuk ¼ órát kelni. Mielőtt megsütnénk a tetejét két, három helyen bevágjuk és 230 fokos kemencében, 40-45 perc alatt készre sütjük.

A kovász készítése

A lisztet az élesztővel és annyi langyos vízzel, amennyit felvesz összegyúrjuk, és a felhasználás előtt legalább 6 órát hagyjuk érni.

Házi kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: brigz
Cottage cheese-es zsemle
Cottage cheese-es zsemle

A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk (a vizet lassan adagoljuk), letakarva, meleg helyen kb. 60 percig pihentetjük. A tésztát tetszőleges részre osztjuk (én 4 részre osztottam)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gonda
Császárzsemle - sk
Császárzsemle - sk

link

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kakaóscsiga
Kakaóscsiga

Rendkívül egyszerűen elkészíthető. Minden hozzávalót dagasztótálba teszünk és addig "dagasztjuk", amíg szép sima, fényes felületű tésztát nem kapunk. Téglalappá nyújtjuk a tésztát....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Receptek
teljes kiőrlésű zürichi (NIKK NEW LIFE)
teljes kiőrlésű zürichi (NIKK NEW LIFE)

Az alapanyagokat a kenyérsütő üstjébe mérjük, dagasztóprogramot indítunk, sima, fényes tésztát dagasztunk. 45 percig kelesztjük fedeles tálban, kicsit átnyomkodjuk, formázzuk, szil...

Elkészítési idő: 3 óra+előtészta
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk