Hozzávalók:
35 dkg liszt
2.5 dl tej
2.5 dkg friss élesztő
2.5 dkg vaj v. margarin (olvasztva)
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
+ 1-2 ek tej
Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel.
A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is.
Pár perc alatt készre dagasztjuk a tésztát.
Mikor kész a tészta, kettéosztjuk, kinyújtjuk.
A lapokat 4 részre vágjuk, és egyenként tovább nyújtjuk őket, amilyen vékonyra csak lehet.
A szélesebb részénél kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, és sütőpapíros tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük kevés tejjel.
Melegítsük be a sütőt 200-210 fokra, (alul-felül sütés) és a sütő aljába egy másik tepsibe tegyünk vizet.
A kifliknek elég csak addig kelniük, amíg a sütő melegszik.
15-20 perc alatt aranybarnára sülnek.
Elkészítési időt,az emberek munkatempója,valamint a sütők különbsége miatt,- ill. nem igazán mérem a főzési/sütési időket - nem írok.
A kifliket ketté vágjuk, belsejét kikaparjuk. A túrót a tojással, cukrokkal és a reszelt citrom héjjal összekeverjük. A kifliket megtöltjük a túrós töltelékkel. A kifli végét a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt elkeverjük a cukros, langyos tejben, majd a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát dagasztunk. Ha nagyon ragacsos, akkor pici lisztet, ha nagyon száraz, akkor pici tejj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttattam a tej és joghurt meglangyosított keverékében, amihez a kanál cukrot is hozzáadtam. Addig tálba mértem a liszteket, majd hozzáütöttem a tojást, és a felfutt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat. A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk, míg egy...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: Könnyű