menu

Családireceptkönyv.hu

Sörkifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


http://gabicsek.blogspot.hu/search/label/s%C3%B3s%20kelt%20t%C3%A9szta

Hozzávalók:
(32 darabhoz)
50 dkg finomliszt átszitálva
1 evőkanál só
5 dkg friss élesztő
1,5 dl olaj
3 evőkanál tejföl
3 dl langyos tej
1 tojás

+ a tetejére 1 tojássárgája 1 evőkanál vízzel elkeverve
és 5 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítés:


Elkészítés:
1. A langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
2. Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a tojást, tejfölt, olajat, majd a felfuttatott élesztővel bedagasztjuk a tésztát. Lágy tésztát kapjunk, de ha kicsit ragacsosnak érezzük, adhatunk még hozzá kis lisztet. Letakarva duplájára kelesztjük.
3. A tésztát kettévesszük és mindkét gombócot külön-külön lisztezett felületen kör alakúra kinyújtjuk (kb. fél cm vastagra). 16-16 cikkre osztjuk mindkettőt. A cikkeket feltekerjük és kiflivé formázzuk.
4. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a kifliket (egymás között hézagot hagyva) és még kb. 10-15 percig kelesztjük őket.
5. A tojássárgáját 1 evőkanál vízzel elkeverjük, lekenjük vele a kiflik tetejét és pici reszelt sajtot szórunk rá. (Nem kell túl sok sajt a tetejére, épp csak egy pici itt-ott, mert így lesz jó ropogós a teteje, ahogy a sajt rápirul.)
6. Előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet.)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
KENYÉR (dagasztás, kelesztés nélkül)
KENYÉR (dagasztás, kelesztés nélkül)

A sütőt 200 fokra kapcsoljuk! A száraz hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk, majd a közepébe beleöntjük a kefirt és a vizet. Kézzel olyan tessék-lássék módra összedolgozzuk, tényle...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kifli
Kifli

A tej felében a pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A hozzávalókat apránként összeöntve addig dagasztjuk, amíg elválik az edény falától. Nem kell keleszteni!!! 4 részre osz...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gluténmentes bagettek
Gluténmentes bagettek

Mérjük ki a vizet, tegyük bele a cukrot és az élesztőt. Közben kimérjük a dagasztógépbe a lisztet (először a pelyhet és puffasztott amarántot teszem a keverőedénybe, majd ehhez ad...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anikó
Teljes kiőrlésű pita
Teljes kiőrlésű pita

1. A hozzávalókból lágyabb tésztát dagasztunk, majd kb. egy óra alatt duplájára kelesztjük. 2. Ha megkelt, négy egyforma darabra vágjuk, gömbölyítjük és hagyjuk 5-10 percig pihe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk