25 dkg túró
25 dkg vaj/zsír
25 dkg liszt
só
tojás sárgája a kenéshez
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, ízlés szerint sózzuk.
Finomabb, ha legalább egy éjszakát hagyjuk állni :)
A pogácsákat tetszés szerint szaggatjuk, vagy kockákra vágjuk.
Tojás sárgájával lekenjük és már mehet is kb. 20 percre a sütőbe.
180 fokon szoktam sütni.
Pillanatok alatt elfogy:)
A nővéremnek ajánlom!
Sokkal finomabb ha házi túrót használunk és ha a zsiradékot vaj és zsír keverékéből készítjük.
A lisztet a robotgép keverőtáljába mértem, elkevertem benne a sót, majd a közepébe mélyedést készítettem. Az aljába szórtam a cukrot, rámorzsoltam az élesztőt, ráöntöttem a langyo...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kenyérsütőgép üstjébe készítettem a vaj kivételével az összes hozzávalót. Elindítottam a dagasztást, majd kb. 10 perc múlva a vajat is az üstbe öntöttem. Szép hólyagos, kissé lág...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA morzsolt élesztőre kevés cukrot szórunk, felöntjük egy deci langyos vízzel, összekeverjük, és megvárjuk, míg megkel. A vöröshagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és két evőkan...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű