25 dkg túró
25 dkg vaj/zsír
25 dkg liszt
só
tojás sárgája a kenéshez
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, ízlés szerint sózzuk.
Finomabb, ha legalább egy éjszakát hagyjuk állni :)
A pogácsákat tetszés szerint szaggatjuk, vagy kockákra vágjuk.
Tojás sárgájával lekenjük és már mehet is kb. 20 percre a sütőbe.
180 fokon szoktam sütni.
Pillanatok alatt elfogy:)
A nővéremnek ajánlom!
Sokkal finomabb ha házi túrót használunk és ha a zsiradékot vaj és zsír keverékéből készítjük.
Az élesztőt fél dl tejben a cukorral felfuttatjuk. Amikor megkelt az élesztő, a lisztbe öntjük és 1 egész tojással, 1 tojássárgával, 1 ek. porcukorral, csipet sóval és annyi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát dagasztom, duplájára kelesztem, utána 3-5 mm vékonyra nyújtom. Megkenem olvasztott vajjal, megszórom bőven kakaó-porcukor keverékével. Feltekerem, két ujjnyi széles k...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűÉlesztőt cukorral 3 dl vízzel kikeverni (nem kell felfuttatni ) Mindent egybe keverőtálba adagolni, dagasztani jó Duplájára keleszteni , kissé lisztezett deszkára borítani darab...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűbedagasztottam, duplájára kelesztettem. Lisztezett felületre borítottam, majd 8-12 egyforma darabba vágtam. A darabokat kinyújtottam egy kb. téglalap formára. Az aljára tettem...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz