60 dkg finomliszt
1 tk. só
5 ek. olaj
2 dl víz
1,5 dl tej
1 tk. cukor
3 dkg élesztő
120 g puha vaj
1 tk. só
A puha vajat elkeverjük a sóval.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk. Négy egyforma darabba vágjuk.
Az egyiket kinyújtjuk olyan vékony kör alakra, amilyenre csak tudjuk. Megkenjük a sós vaj felével, majd beborítjuk egy ugyanakkorára nyújtott másik tésztalappal.
Pizzavágóval 16 cikkre vágjuk. Feltekerjük őket.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
A másik két tésztalappal is megismételjük ugyanezt.
Ha nagyon sietünk, akkor az első tepsit hideg sütőben kezdjük sütni, ebben az esetben kb. 30 perc kell neki.
Ha nem, akkor a kifliket letakarjuk és kb. 30 percig hagyjuk kelni. Ezalatt a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A kifliket alaposan lepermetezzük vízzel, megszórhatjuk szezám-, vagy lenmaggal.
Kb. 15-18 perc alatt sülnek szép pirosra.
Szitáljuk át a lisztet, majd a tejet langyosítsuk meg mehet bele az élesztő két kanál liszt a kimértből, keverjük össze és futtassuk fel. Ha felfutott az élesztő,mehet a lisztbe a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőmelegítem a sütőt 190 Celsius-fokra. A keverőtálba szórom a lisztet, a sütőport és a fűszereket, majd összekutyulom őket. A szárított paradicsomot apró cafatokra nyesegetem, bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés : A száraz alapanyagokat egy tálba mérjük, majd hozzáadjuk a folyékony hozzávalókat, és jól eldolgozzuk, majd fél órára letakarva a hűtőbe tesszük.Utána sütőpapíros t...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűKészítsük el előző nap a szószt: a felkockázott paradicsomokat keverjük el a sűrített paradicsommal, az aprított fokhagymával, az olajjal, oregánóval, sóval és frissen őrölt borssa...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes